Prvi 2224 pregleda 24. svibnja 2024.

Spoj Italije i Zagorja: Lazanje s mlincima!

merientrogrlic/instagram

Imamo recept za lazanje koje umjesto klasičnog tijesta za podlogu imaju - mlince! Ovo je zanimljiv spoj Italije i Zagorja i sigurno će vam se svidjeti. Pripremite si jedne ovaj vikend!

Sastojci:

  • 500 g mlinaca
  • 500 g puretine
  • vezica kopra
  • 200 ml vrhnja
  • sol, papar
  • glavica luka
  • 1 mrkva
  • 150 g parmezana
  • žlica otopljenog maslaca

 | Autor: merientrogrlic/instagram merientrogrlic/instagram

Sastojci za umak Bešamel:

  • 30 g maslaca
  • 3 žlice brašna
  • 6 dl mlijeka
  • 60 g parmezana
  • muškatni oraščić 

Priprema:

1. Popržite luk pa dodajte naribanu mrkvu, narezano meso i kratko pirjajte. Dodajte vrhnje za kuhanje i ostavite neka se pirja dok se ne zgusne. Dodajte narezani kopar.

2. Zagrijte maslac i dodajte brašno pa pirjajte dok brašno ne potamni. Maknite s vatre i ulijte mlijeko pa uz miješanje zakuhajte, a onda na laganoj vatri kuhajte dok umak ne postane kremast. Umiješajte naribani parmezan i začinite.

3. Vatrostalnu posudu namastite svinjskom masti pa rasporedite tanki sloj umaka, zatim položite red mlinaca, a na njih umak, puretinu i dio parmezana. Ponavljajte dok vam ne postane sastojaka tako da završite puretinom, umakom i parmezanom. Sve nakapajte otopljenim maslacem pa pecite na 200°C oko 40 min.

Dobar tek!

Tvoja reakcija?