Imamo recept za lazanje koje umjesto klasičnog tijesta za podlogu imaju - mlince! Ovo je zanimljiv spoj Italije i Zagorja i sigurno će vam se svidjeti. Pripremite si jedne ovaj vikend!
Sastojci:
- 500 g mlinaca
- 500 g puretine
- vezica kopra
- 200 ml vrhnja
- sol, papar
- glavica luka
- 1 mrkva
- 150 g parmezana
- žlica otopljenog maslaca
Sastojci za umak Bešamel:
- 30 g maslaca
- 3 žlice brašna
- 6 dl mlijeka
- 60 g parmezana
- muškatni oraščić
Priprema:
1. Popržite luk pa dodajte naribanu mrkvu, narezano meso i kratko pirjajte. Dodajte vrhnje za kuhanje i ostavite neka se pirja dok se ne zgusne. Dodajte narezani kopar.
2. Zagrijte maslac i dodajte brašno pa pirjajte dok brašno ne potamni. Maknite s vatre i ulijte mlijeko pa uz miješanje zakuhajte, a onda na laganoj vatri kuhajte dok umak ne postane kremast. Umiješajte naribani parmezan i začinite.
3. Vatrostalnu posudu namastite svinjskom masti pa rasporedite tanki sloj umaka, zatim položite red mlinaca, a na njih umak, puretinu i dio parmezana. Ponavljajte dok vam ne postane sastojaka tako da završite puretinom, umakom i parmezanom. Sve nakapajte otopljenim maslacem pa pecite na 200°C oko 40 min.
Dobar tek!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.