Prvi 847 pregleda 13. kolovoza 2019.

Sretan vam Međunarodni dan ljevaka!

Kelly Sikkema/Unsplash

Ako si jedan od onih kojima je ruka uvijek zamrljana zbog pisanja, čestitamo ti tvoj dan!

Međunarodni dan ljevaka obilježava se 13. kolovoza, a službeno je proglašen 1992. 

Tek 15% populacije piše lijevom rukom pa ako si među njima, poseban si. Čestitamo ti tvoj dan! Na današnji dan ljevaci diljem svijeta podižu svijest o s svojim potrebama s obzirom da je svijet orijentiran na dešnjake. 

via GIPHY

Što znači biti ljevak?

Prema psihološkoj teoriji kod ljevaka je razvijenija desna polutka mozga. U njoj su centri kreativnosti, umjetnosti i emocija. Zato postoji vjerovanje da su ljevaci kreativniji, ali i nespretniji od dešnjaka. Stručnjaci također tvrde da ljevaci brže razmišljaju, a navodno i inteligentniji.

Poznati ljevaci

Možda nisi znao da je čak 13 američkih predsjednika pisalo lijevom rukom, a među njima je bio i Barack Obama. Osim njega, veliki broj poznatih i slavnih ima zamrljane ruke nakon pisanja, a među njima su i Angelina Jolie, Marilyn Monroe, Celine Dion i Eminem.

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
AJOJ

Shawn u problemu: 'Preuzmi odgovornost za greške'

2 komentar/a
Avatar shawn.is.my.muffin

shawn.is.my.muffin

Ma dajte,to je bilo prije par godina,normalno da se ne ljutim i za mene je ta isprika skroz ok,ja se nikad neću na njega ljutit jer je on jednostavno savršen,ljudi gledaju samo pogreške a ne neka dobra djela,on je napravia hrpu dobrih djela a u ostalom to mu je jedan od rijetkih pogreški,tako da ja sam uvik uz njega uvijek sam na njegovoj strani

mala_loodacha

oooops :O