Prvi 960 pregleda 13. kolovoza 2019.

Sretan vam Međunarodni dan ljevaka!

Kelly Sikkema/Unsplash

Ako si jedan od onih kojima je ruka uvijek zamrljana zbog pisanja, čestitamo ti tvoj dan!

Međunarodni dan ljevaka obilježava se 13. kolovoza, a službeno je proglašen 1992. 

Tek 15% populacije piše lijevom rukom pa ako si među njima, poseban si. Čestitamo ti tvoj dan! Na današnji dan ljevaci diljem svijeta podižu svijest o s svojim potrebama s obzirom da je svijet orijentiran na dešnjake. 

via GIPHY

Što znači biti ljevak?

Prema psihološkoj teoriji kod ljevaka je razvijenija desna polutka mozga. U njoj su centri kreativnosti, umjetnosti i emocija. Zato postoji vjerovanje da su ljevaci kreativniji, ali i nespretniji od dešnjaka. Stručnjaci također tvrde da ljevaci brže razmišljaju, a navodno i inteligentniji.

Poznati ljevaci

Možda nisi znao da je čak 13 američkih predsjednika pisalo lijevom rukom, a među njima je bio i Barack Obama. Osim njega, veliki broj poznatih i slavnih ima zamrljane ruke nakon pisanja, a među njima su i Angelina Jolie, Marilyn Monroe, Celine Dion i Eminem.

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    sretan dan!!