Prvi 1516 pregleda 06. svibnja 2019.

Stalno ti je prazna baterija na mobitelu? Evo kako je spasiti

Pixabay

Ovi savjeti će produžiti rok trajanja tvojoj bateriji

Teško je zamisliti svakodnevicu bez naših pametnih telefona. Kako se više ne bi pronašao/la u situaciji da te u ključnom trenutku izda baterija, donosimo ti neke savjete:

via GIPHY

Puni češće, ali kraće

Ma tko to ne ostavi mobitel na punjaču tijekom noći? No, izgleda da to nije najbolje rješenje za tvoju bateriju. Kako bi ona imala duži vijek, imaj punjač sa sobom i puni bateriju češće, ali vremenski kraće. 

Nemoj dopustiti da se isključi

Nekad si ne možemo pomoći i nemamo punjač pri ruci pa nas baterija izda i mobitel se ugasi kad nam je najpotrebniji. To je sudeći prema istraživanju koje je provelo Battery sveučilište kobno za bateriju. Ako nemaš punjač pri ruci, pitaj nekoga i nemoj dopustiti da se tvoj smartphone isključi.

via GIPHY

Neka postotak bude između 65 i 75 posto

Najdraže nam je kod postotka baterije vidjeti stotku pa bi te moglo iznenaditi da je za dugovječnost baterije najbolji postotak između 65 i 75. Sa sveučilišta se slažu da mobitel tada najbolje funkcionira.

Nikada nemoj puniti mobitel do kraja

Moderne litijske baterije se ne trebaju puniti do kraja. Štoviše, visoki napon nije dobar za bateriju! Sjeti se toga sljedeći put kad te razveseli skroz napunjena baterija, piše Her

POGLEDAJ NOVU EPIZODU EUROTRIPA:

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    Nisam znala ovo!! Super! :D