Prvi 1328 pregleda 13. lipnja 2022.

Što je Ramsay Hunt sindrom od kojeg boluje Justin Bieber?

justin bieber/instagram/canva

Pjevač Justin Bieber sa svojim je pratiteljima na Instagramu podijelio video na kojemu se vidi kako mu je paraliziran dio lica te je zbog toga morao otkazati dio svoje turneje

Proteklog vikenda, pjevač Justin Bieber sa svojim je pratiteljima na Instagramu podijelio video na kojemu se vidi da mu je dio lica paraliziran te da ne može trepnuti niti nasmijati se. 

"Ovim okom ne mogu treptati. Ne mogu se nasmijati na ovoj strani lica. Nosnica mi se ne miče. Ova strana lica mi je paralizirana. Onima koji su ljuti zbog otkazivanja sljedećih nastupa, ja jednostavno fizički nisam u stanju za njih. Ovo je prilično ozbiljno kao što vidite. Volio bih da nije tako, ali očito mi tijelo govori da moram usporiti", ispričao je Bieber, a mnogi svjetski mediji počeli su pisati kako se radi o Ramsay Hunt sindromu.

No, što je zapravo Ramsay Hunt sindrom? 

Kako piše 24sata čija je ekipa razgovarala s neurologom Hrvojem Hećimovićem, ovaj sindrom je vrlo rijedak i on paralizira samo jednu stranu lica. 

"Najčešće za ovu bolest nema nikakve terapije, samo vježbe. To se zove mimična muskulatura mišića lica i lice se samo od sebe oporavi u roku od dva do tri tjedna", ispričao je Hećimović. 

"To je upala živca, recimo ako stojite pokraj klime ili vozite otvorenog prozora, zna se nahladiti živac. To se događa naročito u ljetnim mjesecima kada su ljudi pod klimom", dodao je.

Nadamo se da će se Justin što prije oporaviti od ovoga!

 

POGLEDAJTE TRAILER ZA NOVU JOOMBOOS SERIJU!

 | Autor:

Tvoja reakcija?