Prvi 398 pregleda 28. siječnja 2023.

Što se krije iza #MascaraTrend na TikToku?

canva/screenshot/tiktok

TikTok je poznat po cenzuriranju sadržaja s određenim riječima, potičući korisnike da govore u kodu. Ovaj domišljati jezik, pod nadimkom "algospeak", često se koristi za zaobilaženje cenzora aplikacije.

TikTok voli dobar eufemizam — što zbunjujuće, to bolje.

"Imam omiljenu maskaru, ali ne želim da to bude moja omiljena maskara pa sam pokušao prijeći na različite maskare, ali jednostavno ne mogu skrenuti misli s moje omiljene maskare, uvijek će biti moj favorit", govori jedan TikToker.

Drugi pak govori: "Moja omiljena maskara nije mogla zadržati štapić u tubi."

Naravno ovdje nije doslovno riječ o maskari.

TikTokeri koriste "maskaru" kao šifru za nešto puno sočnije - njihove izlaske i seksualni život.

Maskara znači tip, a štapić... pa "štapić" tog dečka. Iako se čini da je većina ovih videozapisa rodno određena, očito možete koristiti maskaru za predstavljanje bilo koje vrste "opreme". Neki videozapisi preskaču ljudski element, raspravljajući umjesto toga o svojim omiljenim vibratorima.

U trenutku objavljivanja hashtag #MascaraTrend ima 18 milijuna pregleda i stalno raste, a postoji više od 101.000 postova koji koriste zvuk "Constellations". Neki su TikTokeri iskoristili tu usporedbu kako bi objasnili svoju seksualnost.

“Koristila sam puno maskara dok nisam shvatila da mi se maskara jednostavno ne sviđa”, objasnila je jedna. Drugi nisu razumjeli trend. Kao što je jedan TikToker rekao, "Dakle... o ovom trendu maskara u kojem govorimo o našoj omiljenoj maskari... neka mi to objasni jer ja ne razumijem niti malo."

TikTok je poznat po cenzuriranju sadržaja s određenim riječima, potičući korisnike da govore u kodu. Ovaj domišljati jezik, pod nadimkom "algospeak", često se koristi za zaobilaženje cenzora aplikacije. Neki od najčešćih pojmova algospeaka uključuju: kukuruz (porno), ouid (trava), @nal (analno) i le$bean (lezbijka).

Evo nekih od najpopularnijih #MascaraTrend videa.

@teasabi I love it though❤️ #mascara ♬ constellations by duster - ‍

@andimitchellll

I love makeup!

♬ constellations by duster - ‍

 

 

Tvoja reakcija?