Prvi 597 pregleda 06. travnja 2019.

Što smo najviše gledali na Netflixu u 2018. godini?

Olivia Rodrigo Instagram

Je li tvoja najdraža serija na popisu? Ili možda film?

Netflix je potrošio nevjerojatnih 12,04 milijarde dolara na proizvodnju više od 700 originalnih serija i filmova 2018. godine. S obzirom na to da iz Netflixa nemaju običaj javno dijeliti točne brojeve (osim u rijetkim slučajevima) ne zna se točno koliku je gledanost koja serija ili film točno imao. Ali, ovo bi mogla biti najdetaljnija lista serija koje su privukle najviše pažnje gledatelja prošle godine, a RedBook zna koje su to. 

1. 'The Haunting Of Hill House' 

Ne samo da je jeziva i spektakularna serija Mikea Flanagana uplašila publiku širom svijeta, već je također dobila pohvale od samog Stephena Kinga. Od suvremenog horora tako definitivno možemo očekivati drugu sezonu.

2. '13 Reasons Why'

Iako planirana kao mini serija, ova brutalno iskrena drama osvojila je tolika srca tinejdžera da se na njihovu izrazitu želju snimanje nastavilo. Sva sreća, zar ne?

3. 'Making A Murderer: Part 2'

Popratno poglavlje o dokumentarnom filmu iz 2015. zaintrigiralo je gledatelje pruživši još više zaokreta i istina u priči o pravom kriminalu.

4. 'Insatiable'

U glavnoj ulozi Debby Ryan, ova serija izazvala je velike kontroverze  kad je premijerno izvedena prošlog ljeta - ali to nije spriječilo gledatelje da je pretvore u jednu od najgledanijih serija.

5. 'You'

Ovaj stalkerski hit premijerno je prikazan na Lifetimeu prošlog rujna, a svoju je popularnost stekao tek nakon što se počeo prikazivati na Netfixu. Tako bilježi oko 40 milijuna prikaza u prva četiri tjedna na platformi, a druga sezona se već priprema. Na veselje mnogih.

6. 'On My Block'

Priča o prolaznosti života, usredotočena na živote djece u ulicama Los Angelesa, jedina je serija na listi na španjolskom jeziku.

7. 'Bodyguard'

U ovoj političkoj triler seriji glumi zvijezda 'Igre prijestolja' Richard Madden, a priča koja prati bivšeg vojnika Davida Buddu koji je rastrgan između osobnih uvjerenja i onoga što bi trebao učiniti, 'prikovala' je gledatelje za kauč.

8. 'The Kissing Booth'

Netflix si je zaista dao truda zadovoljiti tinejdžere, pa je ovo još jedna teen komedija koja se našla na njihovoj platformi prošle godine. I rasturila.

9. 'To All The Boys I Loved Before'

Ne samo da je ova romantična komedija 'lansirala' svog vodećeg glumca, Noaha Centinea, u tinejdžersku zvijezdu, nego je to učinila tako dobro da si je osigurala i nastavak (koji bi trebao izaći kasnije ove godine) i to ga čini prvim originalnim Netflixovim filmom s nastavkom.

10. 'Last Chance U: Indy'

Ovo je jedina dokumentarna serija na popisu, a prati priču nogometne reprezentacije iz Kanzasa te njihove uspone i padove.

11. 'Roxanne, Roxanne'

Temeljeno na istinitoj priči repera Roxanne Shantea, ovaj film je postigao veliki uspjeh na Netflixu nakon trijumfalne premijere na Sundanceu.

12. 'Orange Is The New Black'

Pretposljednja sezona serije nastavila je pratiti priče žena unutar zidina kaznionice Litchfield. Ovogodišnja završna sezona zasigurno će ponovno biti na vrhu popisa.

13. 'Anne With an E'

Priča iz 19. stoljeća zaintrigirala je mnoge gledatelje, a serija je baziranana romanu 'Anne of Green Gables' iz 1908. godine. 

14. 'Bird Box'

Film u kojem je Sandra Bullock u glavnoj ulozi ne samo da je privukao 45 milijuna gledatelja unutar prvog tjedna (najviše za bilo koji originalni Netflixov film), već je izazvao novi hit na društvenim mrežama: 'Bird Box' izazov.

15. 'Fastest Car'

Automobilski fanatici doveli su ovu seriju do velikog uspjeha kad je debitirala na Netflixu krajem prošlog ljeta. Očekuje se da će još više utrka krenuti na autocestama (i na vašim ekranima) kasnije ove godine.

Znaš već što ćeš sljedeće gledati?

POGLEDAJ NOVI VIDEO NA JOOMBOOSU:

Sljedeći četvrtak izlazi prva epizoda 'Savršenog spoja', pratite je na JoomBoos YouTube kanalu od 12 sati!

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    gledala pol toga, najs