Prvi 1784 pregleda 09. siječnja 2019.

Što ti se događa s mozgom dok se svađaš?

vintagecouple / instagram

Ako ste svađalica, morate ovo znati

Nadamo se kako se ne svađate često s dečkom/curom, ali ukoliko ipak da, morate znati kako vaš mozak nije na vašoj strani. Kako je to moguće, pitate se?  Najjače se možemo posvađati s osobom koju volimo zato što znamo da možemo reći bilo što, a da će kasnije opet sve biti ok. Ali istovremeno radimo ove greške. Evo što nam naš mozak radi kad se svađamo s partnerom/icom.

1. Mislite da pričate mnogo smislenije nego što je to zaista tako

Kad smo ljuti pričamo vrlo nepovezano jer ne znamo što bismo prije rekli i adrenalin nas ometa da pravilno povezujemo rečenice. Zbog toga često dolazi do zamuckivanja i teškog izražavanja. Često druga strana ne može preći preko toga, a da nam se ne počne smijati, što samo povećava ljutnju.

via GIPHY

2. Izbjegavate kontakt očima

Izbjegavanje kontakta očima samo produžuje vrijeme svađe jer ne možete vidjeti izraz osobe na koju vičete, već samo nastavljate po svome.

via GIPHY

3. Uvjereni ste kako objektivno gledate na situaciju

Ne budite naivni, vašu situaciju objektivno može sagledati eventualno treća, neutralna osoba, sve ostalo je subjektivno.

via GIPHY

4. Želite kompromis, ali bez da ga i vi morate napraviti

A toga niste ni svjesni. Jako dobro promislite o svojim zahtjevima i uvijek se stavite u kožu onog od koga tražite kompromis. Preispitajte svoj doprios u istom.

via GIPHY

5. Sjećanje na koje se toliko oslanjate može vas prevariti

Znanstveno je dokazano kako se sjećanja mogu promijeniti kako vrijeme prolazi. Počinjemo se sjećati sve manje stvarnih elemenata, a mozak nadodaje nove, nepostojeće. Zato, ako sto posto niste sigurni u nešto i nemate svjedoka, postoji mogućnost da vas je mozak prevario i da griješite.

via GIPHY

Zato ćete najlakše dobiti svađu ako svoje argumente izlažete mirno i staloženo. Ako je to nemoguće i ne možete izaći na kraj jedan s drugim, možda bolje da svatko ide svojim putem...

Blagdanski broj JoomBoos Videostar magazina konačno je vani i prepun je ekskluzivnih priča. Uz to, unutra su i blagdanske čestitke na koje možete upisati poruke, želje i pitanja za JoomBoos youtubere i poslati ih za JoomBoos na adresu 24sata, Oreškovićeva 6H/1, 10020 Zagreb, a najkreativnije ćemo nagraditi genijalnim JoomBoos čarapama. Požurite po svoj magazin koji možete naći na svim kioscima! 

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    WOOOOOT?