Prvi 1511 pregleda 28. prosinca 2022.

Što vi mislite o ovoj Netflixovoj odluci?

Canva

Čini se kako je odzvonilo dijeljenju računa na jednoj od najpopularnijih streaming platformi - Netflixu

Kao što su posljednjih mjeseci najavljivali, iz Netflixa su potvrdili da početkom 2023. na snagu stupaju nove odluke koje se tiču dijeljenja lozinki za račun na tom streameru, piše MacRumors.

Naime, zbog sve lošijeg financijskog statusa tvrtke uzrokovanog sve manjim broja pretplatnika i padom profita, Netflix je bio primoran donijeti odluku o zabrani dijeljenja računa koje je dosad bilo iznimno popularno među korisnicima.

 | Autor: Canva Canva Iako zbog mogućnosti gledanja najpopularnijih filmskih i TV naslova, bilježe sve veću gledanost, u isto vrijeme bilježe gubitak od gotovo milijun pretplatnika samo u razdoblju između travnja i srpnja, a većina tih pretplatnika je, prema dostupnim podacima, odlučila isključiti svoje račune kako bi se priključili onim postojećim od svojih prijatelja, obitelji i slično.

Ponukani time, počevši od siječnja 2023. godine, streaming platforma Netflix će tražiti veću pretplatu za sve one koji dijele svoje račune, ali i planiraju u potpunosti ukinuti ovaj način gledanja do sredine 2023. godine.

 | Autor: Canva Canva Da će se ovo zaista dogoditi, može se naslutiti iz uvjeta usluga za korištenje streaming servisa u kojima jasno stoji kako dijeljenje računa krši uvjete, a to  svi moraju prihvatiti prilikom registracije.

Po svemu sudeći, odvajanje računa započeti će u zemljama SAD-a, a vrlo brzo bi se trebalo proširiti i na ostatak svijeta.

 | Autor: Osim zabrane dijeljenja računa, Netflix je odlučio uvesti još jednu novost kojom gledatelji zasigurno neće biti oduševljeni.

Riječ je o promidžbenom programu, odnosno reklamama kojima planiraju povećati svoju dobit i oporaviti se financijski.

 | Autor: Canva Canva Hoćete li nastaviti koristiti Netflix nakon ovoga?

Tvoja reakcija?