Prvi 221 pregleda 14. studenoga 2020.

Stoka o pjesmi s Josipom: 'Rekla mi je da ne radi duete'

pixsell/instagram

Dok kandidati u drugoj epizodi JoomBoosova showa Rap Camp predstavljaju svoje prve pjesme i spotove, njihovi mentori i reperi, Marin Ivanović Stoka, Fil Tilen i Hiljson Mandela, prisjetili su se svojih hitova

Iskreno su nam ispričali nekoliko nezaboravnih anegdota sa snimanja svojih najpoznatijih hitova, neugodnosti koje su imali zbog svojih nekonvencionalnih tekstova i spotova te legendarnih suradnji i nastupa o kojima svi i danas pričaju. 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU 'RAP CAMPA':

"Uvijek se rado sjetim svoje suradnje s Josipom Lisac na pjesmi 'Ritam grada'. Ona me do tad nije poznavala i rekla mi je da ne radi suradnje, ali ja sam baš inzistirao da posluša skladbu i odnio sam joj buket ruža u Esplanadu pa me nazvala dva sata kasnije oduševljena pjesmom. Rekla mi je da već dugo nije čula nešto tako lijepo i već smo par dana nakon snimali stvar u studiju i radili spot u mom voljenom Zagrebu", prisjeća se Stoka, kojemu je Zagreb u tekstovima i spotovima tijekom karijere postao zaštitni znak.

"Meni je Zagreb sve, imam puno pjesama o gradu, snimam spotove u Zagrebu... Zagreb represent", kratak je Stole. A baš jedan spontani nastup u popularnom zagrebačkom klubu Aquarius Stoka najviše pamti.

"Nered i ja smo bili na koncertu OC-a i Big L-a i oni su pitali želi li netko zarepati s njima. Mi smo došli na binu i reakcija publike je bila toliko jaka da dečki nisu ni završili svoj koncert, nego smo mi preuzeli nastup."

Hiljson se prisjetio hita KUKUSA koji su svi slušali

Još jedan zagrebački dečko, ali nove 'trap' generacije domaće scene, Hiljson, prisjetio se snimanja spota za pjesmu 'Oće k***c', koja je njega i grupu KUKU$ dovela u mainstream prije sad već skoro dvije godine, iako dečki aktivno snimaju i rade već dugo.

"Iako se za nas znalo i puno prije te pjesme, mislim da se dosta ljudi poistovjetilo s tom brijom da uvijek čekamo bolje sutra, a život nas i dalje šamara. Sve se poklopilo na toj pjesmi, od spota koji je famozno iznio Marijan "dffrntvibe" Jurčević do nastupa Sare Seifert koja je podigla cijelu atmosferu spota na višu razinu i, naravno, same pjesme koja gađa u srž modernog života u regiji", govori. Spot za 'Oće k***c' snimili su u 24 sata i baš su se 'potrgali' da sve ispadne vrhunski.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli KUKU$ (@kukus.tv)

"Bilo je jako radno. Počeli smo snimati od jutra i završili smo malo prije sljedećeg jutra, snimili smo sve u jednom danu i baš smo se potrgali oko toga. Imamo puno super priča i anegdota sa snimanja, ali meni je najzanimljivije to da je Sara uspjela twerkati sve ukupno više od pet sati i na ekstremno profesionalnoj razini odradila svoj dio. Sve pohvale za nju", prisjeća se Hilja.

Osim sa Sarom, na spotu za svoju 'Bebicu' surađivao je s popularnom Kristinom Mandarinom, i nada se da će se ta suradnja uskoro ponoviti. Nema toga što ne bi napravio za dobru pjesmu i spot, ali nikada ne bi snimio nešto iza čega ne bi stajao i godinama poslije.

Fil Tilen bi i danas ponovio svoj kontroverzni spot za pjesmu 'Žigolo'

A baš tom politikom vodi se i reper i radijski voditelj Fil Tilen, kojeg su mnogo puta u njegovoj karijeri napadali zbog kontroverznih spotova i, prema mišljenju nekih, 'neprimjerenih' tekstova. Kad je 2014. objavio spot za pjesmu 'Žigolo', u kojemu su eksplicitne scene 'seksa', polugole plesačice, zabranjene radnje i Tonči Huljić glavna tema, mnogi su ga napali. On bi, kaže, opet sve ponovio.

"I danas bih snimio takav spot, samo bi ga vjerojatno napravio još i boljim. A što se tiče poruke koju ta moja pjesma šalje, ona je sasvim jasna. Osjećao sam se kao kur*a vlastitog izdavača", odlučan je Tilen i kaže, svaka umjetnost koja ne izaziva reakciju samo je ukras.

Jesu li ovogodišnji Rap Camp kandidati odraz svojih mentora i koliko su odvažne i pomaknute rap hitove oni napisali i snimili u drugoj epizodi showa, pogledajte u novoj epizodi samo na JoomBoos YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?