Prvi 610 pregleda 13. srpnja 2020.

Stožer: 'Ne smijete poslužiti nekoga tko ne nosi masku'

Jurica Galoic/PIXSELL

Stožer je na redovitoj konferenciji za medije, koje su vraćene nakon povećanja broja zaraženih u Hrvatskoj, rekao da su maske od danas obavezne u svim zatvorenim prostorima i javnom prijevozu.

Stožer je na konferenciji izvijestio i o najnovijem broju zaraženih pa su tako objavili: U posljednja 24 sata u Hrvatskoj imamo 53 nova slučaja zaraze korona virusom, što je ukupno 3.775 pozitivnih slučajeva, rekao je Vili Beroš te dodao da u zadnja 24 sata nitko nije preminuo od korone.

O strožim mjerama koje su danas uvedene za cijelu zemlju govorio je Davor Božinović, javlja 24sata.

"Nastavit ćemo ljudima objašnjavati koliko su maske korisne. Naš temeljni pristup je obavještavati javnost, nije poanta u kaznama. Imat ćemo mjere koje će uključivati i sankcije. Nadamo se da neće doći do toga.

Zaštitne maske od danas su obavezne

Veliki centri imaju zaštitare gdje nije problem ne pustiti osobu bez maske, no u malim trgovinama ne smije se poslužiti nekoga bez maske. Nema toliko policije ni inspekcija da mogu baš sve kontrolirati... Apeliramo na sve da zovu 112 ili policiju ako treba intervenirati", naveo je Božinović te nekoliko puta naglasio da je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima i javnom prijevozu obavezno u cijeloj Hrvatskoj.

Više čitajte na portalu 24sata.

Tvoja reakcija?