Prvi 552 pregleda 19. rujna 2023.

Stručnjakinja: Evo kako izbjeći suhu kožu tijekom jeseni

Canva

Naša koža s novim godišnjim dobom zahtijeva drugačiju njegu. Stručnjakinja Guendalina Gennari je podijelila svoje savjete za zdravu i njegovanu kožu tijekom jeseni.

Padom temperature i vlažnosti zraka dolazi do smanjenja količine sebuma i znojenja koje proizvodi naša koža, što dovodi do pada razine hidratacije naše kože. Rezultat smanjenja hidratacije je suhi ten koji je osjetljiv na vanjske uvjete. 

Dolaskom jeseni naša koža može pretrpjeti različita oštećenja koja dovode do svrbeža, iritacija i upala. Terapeutkinja Guendalina Gennari podijelila je svoje savjete za njegu kože tijekom prelaska iz ljeta u jesen.

 | Autor: Canva Canva

"Preporučam veliku količinu hidratacije", rekla je stručnjakinja. "Potrebno je nanositi dobru kremu sa zaštitnim faktorom svaki dan, čak i onda kada nema puno sunca."

"Ukoliko ste bili na odmoru, napravite potpunu njegu lica. Uvijek kažem svojim klijentima da nanesu SPF u dužini od dva prsta i prekriju vrat i uši", govori Guendalina.

 | Autor: Canva Canva

Gennari također navodi kako mnogi misle da je dobra ideja nanositi hidratantne maske ili kreme tijekom ljeta, ali je to zapravo pogrešno.

"Uvijek predlažem da umjesto toga nakon ljeta naprave masku za duboku hidrataciju jer okruženje upija svu vlagu iz ovih proizvoda čineći ih u osnovi beskorisnima", govori stručnjakinja, a piše Her.

 

Gledaj hit filmove, serije i emisije 24 sata prije svih, pretplati se na VOYO!

 | Autor: RTL RTL

Tvoja reakcija?