Prvi 20 pregleda 08. lipnja 2018.

Švedska pivovara proizvodi pivo recikliranom kanalizacijskom vodom

U pokušaju podizanja svijesti o sposobnosti pretvorbe otpadnih voda u sigurnu pitku vodu, pivovara u Stockholmu pokrenula je novu marku piva izrađenu recikliranom kanalizacijskom vodom.

Poznato nazvano ,,PU: REST'', novo je pivo koje je izradila Stockholmska pivovara u suradnji s Švedski institutom za istraživanje okoliša (IVL) i Carlsbergom, a trebalo bi uvjeriti ljude da "druga voda" može biti čista kao i normalna voda iz pipe. IVL tvrdi da je potreba ljudi da ne piju recikliranu vodu nije tehnološki, već psihološki problem pa je ovo odličan način uvjeravanja potrošača na čistoću pročišćenih otpadnih voda.

 | Autor:

 

PU: REST pokrenut je u Švedskoj 25. svibnja, a već ih nazivaju "sranje pivima" na društvenim mrežama, no njegovi se kreatori i dalje nadaju da će pomoći promjeni općeg mišljenja o recikliranoj otpadnoj vodi.

"U svijetu koji je prijetio nedostatkom vode htjeli smo pokazati da već imamo tehnologije za recikliranje otpadnih voda u pitku vodu koja je čista kao i normalna voda iz slavine".- izjavio je jedan od kreatora ove ideje.

 | Autor:

PU: REST navodno ima "vrlo čist i svjež okus", ali sudeći po komentarima koji su ostali na Facebook stranici New Carnegie pivovare, potrošači baš nisu oduševljeni ovim pivom. Bi li ga ti probao/la?

Poslušaj pravi navijački hit koji obožavamo! 

 

Tvoja reakcija?