Prvi 83 pregleda 06. studenoga 2023.

Sviranje je tvoja strast? Prijavi se na 'Status Juniori'!

hrvatska glazbena unija

Imaš manje od 18 godina, a slobodno vrijeme najviše voliš provoditi svirajući svoj omiljeni instrument? Pred tobom se nalazi prilika koju ne želiš propustiti!

Hrvatska glazbena unija, najveća izvođačka udruga u Hrvatskoj od čak 6 tisuća članova, početkom 2024. godine će održati drugo izdanje natjecanja za mlade svirače pod nazivom 'Status juniori', koje podržava i Ministarstvo kulture i medija RH. Ideja cijele manifestacije je da se u prvi plan stave mladi glazbenici koji su talentirani svirači, a tek traže neku vrstu potvrde i svoje mjesto pod reflektorima.

U svakodnevnom poslu se često susrećemo s nepoznatim bendovima u kojima sviraju talentirani instrumentalisti, koje treba ohrabriti i pružiti im dodatnu priliku. Ukoliko misliš da si ti jedan od takvih mladih glazbenika, ili imaš prijatelja/prijateljicu koje smatraš izuzetno talentiranima, ovo je prilika kakvu ne smiješ propustiti! 

 | Autor: hrvatska glazbena unija hrvatska glazbena unija

Nagrada Status

Nagrada Status Juniori je okrenuta modernoj glazbi - pop, rock, hip hop, zabavna, jazz i ostala glazba izvan klasične glazbe. Pravo prijave imaju mladi glazbenici do navršenih 18 godina života. Na natjecanje se mogu prijaviti kandidati iz cijele Hrvatske, a HGU će odabranim finalistima osigurati prijevoz i smještaj.

Vrijedne nagrade

Finaliste ovog glazbenog natjecanja čekaju zanimljive i vrijedne nagrade, poput instrumenata, godišnjih članarina, objavljivanja profesionalno snimljenih glazbenih djela te nastupa na dodjeli i reviji seniorske Nagrade Status.

Prijavi se na 'Status Juniori'!

Prijavi sebe, frendicu ili frenda na natjecanje najboljih mladih instrumentalista 'Status Juniori' i osvoji vrijedne nagrade! Kreiraj video i pošalji na mail: statusjuniori@hgu.hr. Krajni rok prijave je 1. prosinca 2023., a pravilnik natjecanja možeš pronaći na linku.

Tvoja reakcija?