Prvi Rat u Ukrajini 632 pregleda 31. ožujka 2022.

Svjetski poznati ukrajinski mačak sada je na sigurnom...

loveyoustepan/Instagram/Canva

Slavni ukrajinski mačak Stepan i njegova vlasnica Anna, prije mjesec dana su bili prisiljeni napustiti svoj dom i smještaj potražiti negdje drugdje u Europi. Nakon dva tjedna neaktivnosti njegovog profila, Anna je javila kako su stigli na sigurno

Jedan od najpoznatijih pet influencera na svijetu, ukrajinski mačak Stepan i njegova vlasnica Anna, do prije mjesec dana uživali su u Stepanovoj slavi na društvenim mrežama i lagodnom životu kojeg im je ona donijela. No, ruskom invazijom na Ukrajinu njihovi životi okrenuli su se za 180 stupnjeva i bili su prisiljeni napustiti svoju zemlju.

Nakon što je njegov Instagram račun bio ugašen na gotovo dva tjedna, Anna je u dirljivoj objavi napisala kako su stigli na sigurno, u Francusku, piše Washington Post.

"24. veljače, rano ujutro, spavali smo kod kuće. U 5 ujutro začula se neka eksplozija, a nisam ni razumjela što je to. Nakon nekog vremena, otprilike pola sata kasnije, začule su se nove eksplozije, prozori su zadrhtali", napisala je Anna. 

"Skočila sam i shvatila da se događa nešto strašno. Shvatili smo da je rat došao u našu kuću", prisjetila se. 

Također, detaljno je opisala i kako su proveli tjedan dana bez struje prije nego što su, uz pomoć volontera, uspjeli napustiti Harkov i stići do željezničke stanice. Kada su se, u Harkovu, ukrcali na vlak, bilo im je potrebno dvadeset sati da dođu do Lavova odakle su otputovali kako bi se pridružili tisućama drugih ukrajinskih izbjeglica koje su čekale da prijeđu granicu s Poljskom.

"Na granici smo stajali u redu na pješačkom prijelazu", napisala je Anna, dijeleći slike Stepana zamotanog u kaput, kako viri iz torbe za transport i kako gleda kroz prozor vlaka.

"Nakon devet sati prešli smo granicu. Kad smo stigli u Poljsku, pomoć nam je ponudila Svjetska udruga influencera i blogera Monaka. Sada smo dobro, ali jako smo zabrinuti za naše rođake u Ukrajini i učinit ćemo sve što možemo da pomognemo našoj zemlji", poručila je Anna. 
 

Tvoja reakcija?