Prvi 1543 pregleda 31. listopada 2019.

Taylor Swift opet na sudu zbog pjesme 'Shake It Off'

PBG/Press Association/PIXSELL

Američku pjevačicu Taylor Swift dvojica tekstopisaca tužili su zbog povrede autorskih prava na pjesmi 'Shake It Off'. Sudac je optužbe prvotno odbacio, ali nešto se promijenilo.

U centru svega su tekstopisci Sean Hill i Nathan Butler koji tvrde da je dio njezine pjesme ukraden iz pjesme 'Playas Gon' Play' koju su napisali oni još 2001. godine. Sudac je odbacio tužbu prošle godine, ali sada je ponovno aktivna. 

Tekst pjesme 'Shake It Off': 

“’Cause the players gonna play, play, play, play, play / And the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate.” 

Tekst pjesme 'Playas Gon' Play': 

“The playas gon’ play / Them haters gonna hate” i “Playas, they gonna play / And haters, they gonna hate.”

 | Autor: taylorswift/Instagram taylorswift/Instagram

Sudac Fitzgerald: 'Rekao sam ne može'

Prošle godine, sudac Michael W. Fitzgerald je pogledaj slučaj i rekao da dijelovi pjesme koju Hill i Butler citiraju nisu dovoljno originalni da bi mogli tužiti Taylor za povredu autorskih prava. 

''Ne iznenađuje da su se tužitelji, nadajući se da će prenijeti ideju ne odustajanja unatoč tuđim mišljenjima, fokusirali na igrače i hejtere. Velik broj modernih popularnih pjesama govori o igračima, hejterima i hejterima igrača'', rekao je sudac.

Tri suca Žalbenog suda za deveti okrug: 'Hm, možda ipak može' 

''Sudac je zaključio da 'tako kratke fraze moraju biti originalnije da bi bile zaštićene u Zakonu o autorskim pravima', čime se postavio kao finalni sud o vrijednosti umjetničkog rada'', piše u novom izvještaju. Suci Žalbenog suda stoga smatraju da bi finalnu odluku trebala donijeti porota. 

Što vi mislite, je li Taylor ukrala tekst iz pjesme 'Playas Gon' Play'?

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?