Prvi 417 pregleda 04. rujna 2021.

'Teini dnevnici' nastavljaju sa sjajnim rezultatima!

Pixsell

Autor JoomBoosove nagrađivane serije 'Teini dnevnici', Igor Barberić, otkrio nam je po čemu se najviše druga sezona razlikuje od prve, kakva nas iznenađenja sve još čekaju i kakvi su Teini planovi za budućnost

​Nakon više od 7,3 milijuna pregleda, čak dvije prestižne nagrade na Native Advertising Awards dodjeli te više od 441 tisuće genzeovaca koji su pregledali sve epizode prve sezone, JoomBoosova hit serija 'Teini dnevnici' nastavlja iznenađivati i u drugoj, nešto ozbiljnijoj i nešto dramatičnijoj sezoni.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU TEINIH DNEVNIKA:

Nakon prve četiri objavljene epizode na pola smo puta da saznamo kako će ova školska godina završiti za Teu, koja je glavni lik, i sve ostale njezine kolege koji uz nju kroje vlastitu sudbinu i pokušavaju se snaći u tinejdžerskim problemima. Ali, ovo nije serija samo za generaciju Z i za tinejdžere, iako je njima prvenstveno okrenuta. Ovo je serija u kojoj se mogu pronaći i oni stariji. Zapravo, svi koji se pokušavaju nekako snaći u životu, govori nam Igor Barberić, poznati koreograf, scenarist i redatelj, kreator 'Teinih dnevnika'. On u seriji i glumi, profesora Buljubašića koji je odmah na početku sve šokirao iznenadnim – odlaskom.

Igore, reci nam u kojoj 'formi' gledamo profesora Buljubašića u novoj sezoni 'Teinih dnevnika'? I kakvi su novi likovi koje si uveo u radnju ove godine?

"I u ovoj sezoni se vraćam u ulozi profesora Buljubašića, ali minimalno. S njim je sve okej, on i Tea su si dobri, pa je bilo nekako logično da on mora 'letjeti' van. Šalim se, naravno... Ali, da, u ovoj sezoni Buljubašić postoji, ali ne na način na koji ga je bilo u prvoj sezoni. Zato tu dolazi njegova zamjena", govori Igor.

 | Autor: Pixsell Pixsell

Zamjena mu je profesorica Leila, koju igra poznata domaća glumica, Petra Kurtela. Osim nje, tu je još nekoliko novih likova, među kojima je i Penelope iz Europskog parlamenta, koju pak igra Mila Elegović. No, ne gledamo u novoj sezoni samo nove likove. Ovoga je puta drugačije i to što sada pratimo više radnji o nekoliko likova unutar epizoda, objašnjava nam Barberić i priznaje da nije očekivao kako će serije biti najgledanija teen serija u regiji, ali mu je, naravno, drago zbog toga. Pa kome ne bi bilo.

Kako reagiraš na sve nagrade i pozitivne reakcije publike i kritike nakon prve sezone i u kojem smjeru mijenjate fokus u ovoj?

 | Autor: Pixsell Pixsell

"Nikad previše ne kalkuliram kad je umjetnost u pitanju. Jer, kad kalkulacija uđe u igru, umjetnost gubi, odnosno, ona je potpuno suprotna od umjetnosti. Ali, naravno da je svaki uspjeh dodatan ukras onome što radite i sretan sam, ali nije mi uspjeh ultimativni cilj", objašnjava. Fokus u novoj sezoni možda će, uz teen publiku, privući još i više 'starije' publike, smatra Barberić. Jer, u središtu radnje događaji su u srednjoj školi koji nas često obilježe i za cijeli život pa ih na neki način živimo i kad odrastemo.

Je li ovo serija samo za tinejdžere i publiku mlađe generacije ili se svatko može poistovjetiti s likovima i radnjom 'Teinih dnevnika'?

"Ova je sezona priča o tinejdžerima, ali i priča o (odraslim) ljudima koji se snalaze u životu. Osobno obožavam gledati teen serije, a nisam više tinejdžer. Vidjet ćemo hoće li biti još takvih poput mene", govori. A osim snalaženja u godinama tinejdžerstva, vezama, prekidima, svađama i s novim ljudima oko sebe, što je još Tein glavni fokus u novoj sezoni?

Koji je Tein fokus u novim epizodama? Koji je izazovi očekuju, koji su joj ciljevi, kakve su joj želje?

 | Autor: Pixsell Pixsell

"Tea je u prvoj sezoni naučila neke stvari, promijenila se, ali, kao što svi znamo, čovjek se u životu konstantno mijenja... Iako Tea na početku druge sezone misli da je sve u redu, da je njezin jedini zadatak završiti srednju školu, tu u priču ulazi i gospođa Penelope. Ona je predstavnica Europskog parlamenta i došla je u Teinu školu nadgledati situaciju kako bi odabrala idealne kandidate za dodjelu europskih stipendija i Erasmus program. Tei odmah na početku govori da je ona super kandidat za sve navedeno, pa Tea tu sebi postavlja novi cilj. Imati odlične ocjene kako bi mogla, nakon završetka srednje, studirati na nekom od najboljih europskih sveučilišta. To, naravno, neće proći bez prepreka po putu, ali sve ćete vidjeti u nadolazećim epizodama", objašnjava Barberić.

Kakvi vas sve zapleti i raspleti još očekuju u nadolazećim epizodama nove sezone JoomBoosove uspješnice gledajte svakog četvrtka od 12:00 sati na JoomBoos YouTube kanalu i 24sata Oriđiđi Videoteci.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

KVIZ

KVIZ: Prepoznaješ li hranu na 'P' po zumiranim fotkama?

2 komentar/a

bo....

Nastavljam-masterchefovi dive ,dive se toj osobi koja je perfektno(skoro i čak matematički) izrezala meso i s vrlo velikim prilozima i pridjevima napravila toliko fenomenalan obrok da se čovjek i ljudi dive tome ,prezime je njezino (zaboravih ali to savršenstvo nisam)Milinović ili slično,i vrlo me se dojmio mlad čovjek iz Zagreba s jednostavnošću (22godine ima) i vrlo kvalitetnim umijećem čak i rasporeda ,kao i Dalmatinka koja je vrlo divna u svakom pogledu ,a u kulinarstvu vrlo izražajna

bo....

Baš tako ,oko sokolovu,inače po s onim s čime raspolažemo odlično znam pripremiti i napraviti od "nečega i ništa"-Vrlo dobru deliciju,kao mlad čovjek sam učio od najboljega brodskog kuhara i od "malega ,od kužine-i najbolje naučio da i dan danas se nepca nečija uživaju u tome,kuhanje i pripremanje i stvaranje je jedna od vrhunskih odlika relaksacije ,i moram napomenuti da sam gledao Masterchef l što sam vidio ?vidio sam osobu koja je tako graciozno pripremila nešto čemu se čak i najpoznatiji Mas