Prvi 1096 pregleda 04. veljače 2023.

Terapeutkinje otkrile na što se udane žene često žale

pexels

Prema nedavnoj studiji koja se bavila razlozima i učinkovitosti bračnog savjetovanja, žene su sklonije biti zabrinute nego njihovi muški partneri, a otkrivene su četiri najčešće situacije na koje se žene žale.

1. Naš brak je ustajao i dosadan

Glavna zabrinutost koju izražavaju udane žene je da je njihov brak ustajao, a muž ne želi ništa poduzeti po tom pitanju.

Jean Walters, life coach kaže kako "svaki odnos treba energiju i svježinu kako bi ostao živ i zanimljiv. Muž bi mogao biti sretan što vodi staložen život slijedeći rutinu."

Predlaže rješenje u pronalasku zajedničkih hobija. "Dvoje je ljudi u vezi i žena želi interakciju, nešto što daje život: možda zajednički hobi kao što je ples, piling, dobrotvorna organizacija u kojoj mogu raditi zajedno. Odvojite malo vremena da shvatite koje vrijednosti ili interese dijelite, a koje se mogu pretvoriti u zabavnu, smislenu aktivnost i održati vaš brak zanimljivim."

 | Autor: pexels pexels

2.Naš seksualni život ne zadovoljava moje potrebe i želje

S. Kumaar, astronumerolog i duhovni trener, pak otkriva kako je "Najčešći razlog zbog kojeg su udane žene nesretne je seksualna nekompatibilnost. Njihov muž ne razumije ju u najintimnijim situacijama i ne mari za njihov seksualni užitak. To može uključivati ​​stvari poput onoga što žene uzbuđuje, u čemu najviše uživaju dok vode ljubav, uzbudljivu predigru. Na kraju toga, žena ne nalazi drugu alternativu nego zuriti u strop čekajući da završi."

 | Autor: pexels pexels

3. Osjećam da me moj muž ignorira

Patricia O’Gorman, klinička psihologinja podijelila je nekoliko zapažanja gdje žene za lošu vezu krive muškarce jer stalno rade, puno piju i time ih ne doživljavaju.

"Najčešća pritužba koju čujem od nesretnih žena na terapiji je koliko su "usamljene", kako se osjećaju "napušteno" ili čak "izgubljeno", što rezultira sve većim bijesom. Nesretne žene mogu se okrenuti načinima da se umire, pijući više kod kuće ili više izlazeći s "curama." Pokušavaju kontrolirati svoje živote fokusirajući se više na to da svoj dom održe besprijekorno čistim ili utonu u depresiju ispred sebe TV-a, jedući kokice ili slatkiše."

4. Moj muž me zapravo ne poznaje

"U mojih 30 i više godina terapije odnosa, najveća pritužba koju čujem od supruga usredotočena je na to da žena ne osjeća da je njezin muž poznaje", kaže Judy Tiesel-Jensen, savjetnica parove.

"Ovaj osjećaj neprimjećenosti se pogoršava kada njezin muž ima sasvim drugačiji pristup svojim prijateljima ili vlastitoj obitelji. Možda se pita zašto može slušati i odgovarati njima, ali ne i njoj. Kako to da može ići pomoći svom prijatelju s njegovim autom, ali ignorira njezine zahtjeve za održavanje vlastitog kućanstva? S vremenom se supruge počnu osjećati uzetima zdravo za gotovo ili necijenjenima, što onda opterećuje tkivo njihove veze. Ona gubi privlačnost prema njemu, a on se pita što se dogodilo s njihovim ljubavnim životom."

Sad znate što činiti i ako ste se prepoznali u onekim od ovih situacija, krenite u akciju i radite na odnosima sa svojim supružnikom ili suprugom. 

 

Stiže nova sezona Prank'da, uključi se na premijeru!

 | Autor:

Tvoja reakcija?