Prvi 1123 pregleda 20. travnja 2019.

Teška borba: Avicii se dugo mučio i sve je postalo previše

avicii/Instagram

Tim Bergling, milijunima obožavatelja poznatiji kao Avicii, oduzeo si je život u dobi od 28 godina, a njegova je priča ispričana u BBC-jevu dokumentarcu

Avicii je bio jedno od najvećih imena elektroničke glazbe, njegovi su koncerti uvijek bili super posjećeni, a svaka nova pjesma već je unaprijed bila siguran hit. No, na vrhuncu svoje slave, Avicii je iznenada odustao od karijere DJ-a što su obožatelji jako loše primili, a najveću tugu obožavatelji su osjetili prošle godine, 20. travnja, kad si je mladi glazbenik oduzeo život, piše Mirror.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Studiomode

A post shared by Avicii (@avicii) on

Sada, u nikad prije viđenim snimkama, prikazana je razarajuća bitka superzvijezde s boli i bolestima kojima je bio izložen dok je letio diljem svijeta. Film Avicii: 'Istinite priče', koji je danas objavljen na BBC-ju, nudi uvid u život iza pozornice Tima Berglinga.

Nakon što je u 21. godini postao mega popularan, zahvaljujući hitu 'Levels', inače miran mladić iz Stockholma dao je sve od sebe kako bi ostvario svoj san i postao DJ i glazbeni producent poznat diljem svijeta. Nakon što je najprije snimao s prijateljima, ubrzo je privukao pozornost promotora Arasha Pournourija. Time je započela njegova slava i ostavrenje snova.

Otada su se stvari znatno počele mijenjati za Tima. U dokumentarcu je rekao: "Po prvi put sam si mogao priuštiti voditelja izleta i nisam morao svugdje sam letjeti s trenerom. Bio sam mlad, sam i sve je bila jedna velika zabava. Shvatili smo da možemo biti na turneji cijelu godinu pa smo to i učinili". No, izgleda kako je to sve ipak, nažalost, za Tima bilo previše. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Studiomode

A post shared by Avicii (@avicii) on

"U početku sam se previše bojao piti prije nastupa, jer me bilo strah da ću nešto zeznuti, ali shvatio sam da sam previše ukočen i da mi nekoliko pića prije ne bi škodilo. Vidio sam kako piju drugi DJ-evi, koji su to radili 10 godina prije svakog nastupa", priznao je.

No, tijekom australske turneje postalo je očito da nešto nije u redu s njim. Avicii je bio u avionu kad je počeo patiti od bolova u trbuhu te je odvezen u bolnicu čim je sletio. Dijagnosticirali su mu pankreatitis i rekli mu da ne smije više nastupati. Nesposoban jesti ili piti bez da osjeća bol, počela je njegova borba sa zdravljem. 

Rekao je: "Posjeta bolnici bila je strašno iskustvo, ali ono što je bilo mnogo gore bila je bol nakon toga. Svakodnevno bih se probudio u bolovima".  

No, usprkos tome, Tim je odlučio raditi žestokim tempom te ga je 2013. godine njegov singl 'Wake Me Up'  još više proslavio. Tada se odlučio na još jednu turneju. U samo sedam godina imao je 813 nastupa iza sebe što je zaista veliki broj za bilo koga, a kamoli nekog tko je ozbiljno bolestan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hey brother ✌️

A post shared by Avicii (@avicii) on

Tim, koji nije mogao nastaviti dalje, napisao je otvoreno pismo svojim obožavateljima, govoreći im da više ne može tako živjeti. U njemu je pisalo: "Znam da sam blagoslovljen što mogu putovati po cijelom svijetu i nastupati, ali imam premalo za život stvarne osobe iza umjetnika. Moj put je bio ispunjen uspjehom, ali nije došao bez njegovih udaraca. Postao sam odrasla osoba dok sam rastao kao umjetnik, bolje sam se upoznao i shvatio da toliko toga želim raditi sa svojim životom."

"Imam jake interese u različitim područjima, ali toliko malo vremena da ih istražim", nastavio je. Iskoristio je priliku i zahvalio se svom bratu i menadžeru Ashu, njegovom timu, umjetnicima i glazbenicima s kojima je radio i obožavateljima. "Posljednje, ali ne i najmanje važno, hvala svakom fanu koji je ikada kupio kartu ili se ušuljao na koncert, kupio pjesmu ili ju je preuzeo, komentirao postove ili ih mrzio. To su tvoje misli i ideje o glazbi koja mi je pomogla da se razvijem i dugujem sve što imam baš tebi", poručio je svima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Music is a big part of my life 🤫

A post shared by Avicii (@avicii) on

Nažalost, onda je stigla ta grozna vijest. Tim si je 20. travnja 2018. oduzeo  život. Nakon njegove tragično prerane smrti, Timova obitelj pustila je u javnost ovo otvoreno pismo koje je napisao svojim obožavateljima.

Grozno...

Novi JoomBoos Videostar magazin napokon je vani i možete ga naći na svim kioscima! Ovoga puta čitajte još više priča, deset životnih ispovijesti, intervju s Chodom, saznajte sve o Savršenom spoju u kojem glumi i Baka Prase, novoj sezoni Prank'da i uživajte u poklonima, iznenađenjima, križaljkama i 19 precool postera koji dolaze u svakom broju!

 | Autor:

NOVI JOOMBOOS VIDEO:

Tvoja reakcija?

2 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar saricaa__44

    saricaa__44

    Šteta što je umro voljela sam njegove pjesme a i sad ih još više volim. R. I. P. Avicii💓😢
  • mala_loodacha

    pretužno :(