Slasna zapečena tjestenina po receptu slavnog talijanskog kuhara
Sastojci:
- 30 g maslaca
- 400 g tjestenine
- morska sol
- svježe mljeveni papar
- 150 g kuhane šunke
- 80 g fontina sira
- 80 g dolcelatte sira
- 80 g taleggio sira
- 60 g parmezana
- 40 g oraha
- 20 g krušnih mrvica
- maslinovo ulje
Priprema:
Zagrij pećnicu na 180 °C. Kalup za pečenje veličine 20 cm premaži s malo maslaca. Tjesteninu kuhaj u velikom loncu u slanoj vodi samo nekoliko minuta - nastavit će se kuhati u pećnici pa je važno da se zaista samo malo omekša.
U međuvremenu nareži šunku na kockice i ugrubo nasjeckaj sireve. Rastopi maslac u velikoj tavi i umiješaj šunku. Prži otprilike minutu, makni posudu s vatre, a zatim dodaj nasjeckane sireve i ostavi da se rastope, povremeno miješajući.
Procijedi tjesteninu i dodaj ju umaku. Po potrebi, dodaj malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Tjesteninu prebaci u posudu za pečenje, obilnoj ju pospi parmezanom i paprom. Sitno nasjeckaj orahe i stavi ih u zdjelicu s krušnim mrvicama i žlicom ulja, sve dobro pomiješaj, pa pospi po tjestenini.
Tjesteninu peci 20 minuta ili dok ne porumeni!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.