Prvi 1186 pregleda 10. studenoga 2021.

Tko je pokrenuo trend 'jedno drvo za jednu fotku ljubimca'?

canva/instagram

Ovih dana Instagram storyje preplavile su fotke kućnih ljubimaca uz oznaku kampanje 'We'll plant one tree for every pet picture', no tko stoji iza te kampanje i hoće li to obećanje biti ispunjeno?

Svi smo mogli primijetiti kako su ovih dana naše Instagram storyje apsolutno preplavile fotke kućnih ljubimaca sa stickerom na kojemu piše 'We'll plant one tree for every pet picture'.

Naravno, sigurno nikome nije smetalo što je morao gledati fotke preslatkih maca, peseka i ostalih ljubimaca, ali s obzirom na to da je ova akcija u samo jednom danu prikupila više od pet milijuna fotki ljubimaca (a to je jako puno drveća) mnogi od nas nisu se mogli ne zapitati tko je ta osoba ili tvrtka koja nam je dala to obećanje i hoće li ga (moći) ispuniti...

Iako Instagram nije bio u mogućnosti potvrditi odakle je potekao ovaj trend, javila se tvrtka koja ga je započela, a to je tvrtka 'Plant a Tree Co.', piše Her.

"Hvala vam što ste podijelili fotke svojih ljubimaca, preslatki su", napisala je ova tvrtka na svojoj Instagram objavi. 

"Ovo smo započeli kao zabavnu kampanju u kojoj su se svi mogli pohvaliti svojim prekrasnim ljubimcima. No, odmah smo shvatili da bi objava mogla previše 'narasti', a mi nemamo resurse da posadimo toliko drveća pa smo ju obrisali nakon deset minuta. Ali bez obzira na to što smo obrisali originalnu objavu, dijeljenje storyja počelo je izmicati kontroli", dodali su. 

No, iako ova tvrtka za sada nije u mogućnosti posaditi nekoliko milijuna sadnica, ipak je došla na ideju kako da to postigne kroz neko vrijeme.

"Ovu svijest želimo iskoristiti dugoročno pa smo pokrenuli 'fundraiser' kampanju. Molim vas dijelite ovo na svojim storyjima, označite sve svoje prijatelje i celebrityje kako bi ZAISTA mogli posaditi sve ovo drveće", napisali su u svojoj objavi. 

Što vi mislite, hoće li uspjeti u ovoj akciji?

 

NOVI JOOMBOOS VIDEOSTAR MAGAZIN POTRAŽITE NA KIOSCIMA!

 | Autor:

Tvoja reakcija?