Prvi 246 pregleda 22. svibnja 2019.

Tko je to hrvatski ambasador Dana Fontana?

PR/Boris Poljičanin

Dan Fontana po prvi put u Hrvatskoj obilježen je u gradu Zagrebu gdje su Kandžija i Gole žene odradile profesionalno foto snimanje.

Poznati hrvatski rep bend Kandžija i Gole Žene, najpoznatiji predstavnici "istočne obale", jednoglasnom odlukom predstavništva ukupno 555 jedinica lokalne samouprave, i to 428 općina i 127 gradova u 21 jedinica područne samouprave, odabran je kao hrvatski ambasador prvog Dana Fontana.

 | Autor: PR/Boris Poljičanin PR/Boris Poljičanin

Dan Fontana uspostavljen je još 20. svibnja davne 2005. godine u Rimu, kada su se ispred Fontane di Trevi samoslikom uslikale brojne poznate osobe iz talijanskog javnog života, od poznatih nogometaša i njihovih supruga dizajnerica, preko političara i njihovih supruga starleta do brojnih voditelja, modnih dizajnera i glazbenika.

 | Autor: PR/Boris Poljičanin PR/Boris Poljičanin

S obzirom na uspješnost navedene kampanje, brojne druge države, pa tako i Hrvatska, odlučile su i same inicirati Dan Fontana u svojim zemljama. Da bi se sudjelovalo u svjetskom Danu Fontana, potrebno je na godišnjoj bazi u gradu predstavniku zemlje sagraditi barem 3 fontane i odabrati osobu iz javnog života koja je svojim radom najviše doprinijela promicanju kulture života na i oko fontana. Neosporno, to su prošle godine bili Kandžija i Gole žene koji svojim glazbenim radom koji dolazi do brojnih mladih slušatelja, ali i nerijetko i privatnim zalaganjem, proširili dobar glas o fontanama pod motom "Dan Fontana - grad bez mana".

 | Autor: PR/Boris Poljičanin PR/Boris Poljičanin

Dan Fontana po prvi put u Hrvatskoj obilježen je u gradu Zagrebu gdje su Kandžija i Gole žene odradile profesionalno foto snimanje. Odabrane fotografije poslane su u svijet i zasigurno će biti fantastična promocija Zagreba i Hrvatske kao idealne turističke lokacije. Zanimljivost je i da je Dan Fontana zaslužan i za soundtrackove filmova kao što su "Divlji zapad", "Tri kralja" i "Ratovi zvijezda".

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    ovo je sve haha xD