Prvi 1023 pregleda 15. listopada 2022.

Tko je ¥UNG BUD€, prettyboi hrvatske trap scene?

Marko Lopac/Reebok/Instagram

Jakov Budić, poznatiji kao ¥UNG BUD€, mladi je i talentirani domaći treper koji ne rastura samo u svom bendu Buntai, nego je nedavno izbacio i svoj prvi samostalni album, a u petak će nastupiti i na Lil Drito festivalu u Tvornici. Razgovarali smo s njim o - njemu, njegovu stilu, glazbi i svemu što ga čini tako zanimljivim i drugačijim!

Tko je ¥UNG BUD€ izvan Buntaija, a tko u? Jakov i ¥UNG BUD€ su dvije skroz drugačije ličnosti, ili si ti na sceni ono što si i privatno?  Kako sve te veze funkcioniraju? 

Izvan BUNTAI-a sam samo malo više bezobrazan što se tekstova tiče, manje se premišljam. Nema različitih ličnosti, sve je to isto, sve je to ego. A privatno chillam s curom, gledam serije i pijem čaj.

 | Autor: Dora Šarić Dora Šarić

Na sceni si otkako si bio tinejdžer. Koliko te taj svijet promijenio? I je li bilo teško u sve to uletjeti tako rano ili je baš to prednost?

Ne bih rekao da me promijenio, nego me oblikovao. Oduvijek sam znao kaj hoću od ovoga, tako da je možda to i prednost. Al' imao sam 18, danas već klinci puno ranije kreću s tim.

Nedavno si izbacio prvi samostalni album 'MLAD i LUD'. Je li to sve autobiografski? Kako ga je publika prihvatila zasad?

Više je mixtape nego album, traje 19 minuta. Za sad sam zadovoljan sa streamovima, ali ne mogu objektivno još ništa reći dok spotovi ne izađu.

Veseliš li se nastupu na Dritu? Što publika tamo može od tebe očekivati?

Veselim se napokon nastupiti i izvesti nove stvari vani, to je uvijek zabavno. Publika definitivno može očekivati materijal s novog tejpa, ali i par singlova od prije.

 | Autor: promo promo

Zovu te 'prettyboi hrvatskog trapa'. To ti imponira ili smeta ili nešto treće? 

Hvala mami i tati na genima.

Tvoj je stil dosta specifičan, urbani, cool. Kako bi ga ti opisao? I odakle ti inspiracija za outfite?

Stil je kombinacija utjecaja Zagreb i interneta koji su ga formirali. Od tamo dolazi i inspiracija.

Voliš u svoje kombinacije uklopiti i Classic Leather Make It Yours tenisice. Zašto su ti one baš tako cool?

To je dizajn koji živi već skoro 40 godina. Silueta tenisice koja govori sama za sebe!

Mnogi ove tenisice opisuju kao 'moderne, ali klasične' u isto vrijeme. Jesi li i sam takav? Neki su te čak nazvali urbanim mladim dečkom s manirima zrelog džentlmena. Slažeš li se s time, da imaš najbolje od oba svijeta? 

Imam dobar kućni odgoj pa znam u kojim situacija se kako trebam ponašati. Ali zato isto tako znam i kad mogu divljat i opustiti se.

Za kraj nam još reci koji su ti planovi za dalje - i glazbeno i stilski i svi ostali...

Izlaze neka gostovanja na pjesmama koje sam snimio, pišem tekstove za nove solo i BUNTAI stvari, redovni smo s merchom, radimo veliki drop u 10. mjesecu... Uskoro izlaze spotovi s “MLAD i LUD” i radim merch za taj i još jedan featuring projekt... Mnogo je planova.

 | Autor: Laurus Bay Laurus Bay

Ovaj članak napravljen je u suradnji s Reebokom po najvišim standardima JoomBoos Native Studija. 

Tvoja reakcija?