Prvi 1542 pregleda 27. veljače 2022.

Tko kaže da ne treba sređivati stan u najmu? Evo par ideja

Canva/Opinionstage

Život u unajmljenom stanu ili kući prepun je kompromisa kada je riječ o unutarnjem uređenju i rijetki su oni kojima se baš sve u unajmljenom prostoru svidjelo na prvu. No, na sreću, postoji puno načina na koje tu situaciju možete okrenuti sebi u korist bez da radite neke invazivne postupke u stanu ili kući ili da previše oštetite svoj budžet

Kada se odlučimo na život u unajmljenom stanu, moramo prihvatiti činjenicu da on, u gotovo 100 posto slučajeva, neće biti uređen baš po našem ukusu. No, to ne znači da ga tijekom boravka u njemu ne možemo malo prilagoditi sebi i učiniti ga ugodnijim za život.

Naravno, to neće biti neki previše invazivni i komplicirani poslovi jer, ipak stan nije naše vlasništvo, ali nekoliko detalja će za čas promijeniti cjelokupni dojam prostora, koji će automatski postati puno ugodniji za život. Ako vas zanima na koje sve načine možete prilagoditi, srediti i uljepšati izgled unajmljenog stana, nastavite čitati jer smo na Her pronašli odgovore.

1. Dodajte neki lijepi tepih

Drveni podovi su lijepi, no ponekad mogu izgledati pomalo bezlično i hladno. Osobito zimi. Stoga, pravo rješenje za taj problem je - tepih! Tepih će prostoriji dati određeni toplinu i 'dimenziju' te će, ako u stanu imate 'open space' raspored prostorija, pomoći da ih vizualno odvojite.

Također, tepih nije rezerviran samo za dnevni boravak ili blagovaonicu već ga možete staviti i u hodnik, kuhinju...

2. Promijenite ručkice na namještaju

Ako vam se ne sviđa kuhinja u vašem unajmljenom stanu, naravno da ju nećete mijenjati, ali ju vrlo lako (i unutar budžeta) možete prilagoditi svom stilu. To ćete najbolje postići mijenjanjem ručkica na ormarićima i ladicama. Svaka trgovina namještajem u svojoj ponudi ima nekoliko vrsta ručkica za namještaj i na vama je da samo odaberete one koje vam se najviše sviđaju.

Također, posao mijenjanja ručkica nije naročito kompliciran i zahtjevan tako da ćete to bez problema napraviti kroz sat vremena ili dva sata, ovisno o veličini kuhinje. A ručkice možete promijeniti i na namještaju u ostatku stana, na ormarima, komodama...

3. Zelenilo je sve!

Najlakši način za dodavanje boje i 'života' u prostor je - unošenje biljaka. Kada je riječ o biljkama, zaista imate puno izbora pa se tako možete odlučiti za veće ili manje, one koje cvjetaju ili ne cvjetaju, one kojima je potrebno puno pažnje, one kojima je potrebno malo pažnje... Zaista, izbor je na vama, ali sigurni smo da s biljkama u interijeru nikako nećete pogriješiti.

4. Jastuci i prekrivači su tako dobar detalj...

Ukrasni jastuci i prekrivači u trenu će transformirati vaš dnevni boravak i dati mu ugodniju, 'cozy' atmosferu. Ono što je najbolje u vezi jastuka i prekrivača, zaista neće previše 'oštetiti' budžet, a jastučnice za jastuke čak možete sašiti i sami pa ih s vremena na vrijeme promijeniti.

5. Rasvjeta i slike - dajte stanu malo osobnosti

Još jedan način za brzinsku transformaciju unajmljenog stana je - dodavanje slika na zidove te postavljanje rasvjete koja će prostoru dati neku ugodniju vibru. Ovdje se možete poigrati i s različitim rasvjetnim tijelima kao što su stolne lampe, podne lampe, viseći lusteri... 

Također, važno je obratiti pažnju i na tonove svjetlosti u kojima rasvjeta svijetli i jesu li oni hladni ili topli. A slike i fotografije vašem će stanu dati osobniji pečat pa ćete se osjećati više 'kod kuće' nego što biste se osjećali među golim zidovima.

Tko se već danas baca na neku mini renovaciju? 

 

JESI LI TI NOVA TIKTOK ZVIJEZDA? PRIJAVI SE! #zapaliinternet

 | Autor:

Tvoja reakcija?