Prvi 414 pregleda 09. veljače 2021.

Tonči o novoj pjesmi: 'Riječi nećete razumjeti, emociju da'

Ova je pjesma ujedno i najava njegova novog albuma 'Inamorana'

U dosad neviđenom izdanju, Tonči Huljić izbacio je novu pjesmu i spot pod nazivom 'Mare Luda' i tim singlom najavio svoj novi album 'Inamorana' koji izlazi ove godine. 

"Radi se o 'neplaniranom' albumu koji je nastao zbog viška vremena, viška inspiracije, sastavljen od ekstremnih emocija i rađen za moju dušu"', govori Huljić, i savršeno opisuje baš ovu novu pjesmu koja 'gori' od emocija.

POGLEDAJTE VIDEO:

'Mare luda' rađena je u obliku dalmatinske šansone, a u prvi plan Huljić stavlja emociju uz minimalnu upotrebu instrumenata. Tu su tek klavir i violinski orkestar, glazbu je radio sam, a tekst pjesme je napisala Vjekoslava Huljić.

'Možda nećete razumjeti tekst, ali hoćete emociju'

 | Autor:

"Tekst je rađen na 'tvrdom splitskom velovaroškom' narječju koje je sastavljeno od talijanizama, frankofonije te turskog i staro splitskog-domaćeg jezika. Iako možda neće svi razumjeti tekst, itekako će razumjeti emociju koju pjesma prenosi. U ovoj pjesmi treba uživati kao kad slušate klasičnu talijansku kanconu i ne razumijete o čemu se pjeva, ali dobro osjećate emociju o kojoj se pjeva', nastavlja Tonči.

Nije ovo još jedna tipična pjesma na kakve smo od njega navikli, već izlet u potpuno drugačije vode, a za pjesmu je snimio i emotivan spot.

'Ne treba raditi spotove samo za hitove'

 | Autor:

"Nekad ne treba raditi spotove samo na pjesme na koje pretendirate da budu hitovi, jer onda ovakve ostanu u 'zapečku', a ja sam htio baš s njom najaviti i novi album koji izlazi za par mjeseci, kao i sve ono što slijedi u ovoj godini. To je prvo 'Misa Mediteràna' - ujedno i prva pop misa na svijetu. Radi se o koncertnom spektaklu koji datira iz 17., 18. i 19. stoljeća, kada su bile uobičajene, a danas se rijetko rade", objašnjava.

Misa Mediterana bit će pravi spektakl

 | Autor:

'Misa Mediteràna' bit će na latinskom jeziku, a specifična je po tome što je to 'pop cross over misa' s puno mediteranskih obilježja, govori. Ako sve bude išlo prema planu ideja je da već na 'Splitskom ljetu' budu dva pretpremijerna prikazivanja iste. Krajem godine, pak, Tonči će privest kraju i dvostruki instrumentalni album 'Mediteràno'.

A ova nova pjesma 'Mare Luda', zajedno sa spotom, objedinjuje sve zajedničko u ova tri projekta i najavljuje kreativno izuzetno bogatu godinu koja slijedi.

 | Autor:

Tvoja reakcija?