Prvi 2624 pregleda 10. svibnja 2020.

Top 10 filmova iz prošlog stoljeća koje trebate pogledati

canva, JoomBoos

Koliko često na društvenim mrežama imamo priliku pročitati neki genijalan citat iz nekog od filmova starije generacije no koliko puta zapravo znamo o kojem filmu je riječ?

Ponuda na Netflixu uistinu je prepuna zanimljivih sadržaja pa ne čudi činjenica kako se upravo ta platforma nametnula kao jedna od najgledanijih i najpopularnijih na svijetu.

Osim novih filmova i serija koje svakodnevno izlaze, u Netflixovoj ponudi se može pronaći i velik broj filmskih klasika, a upravo će o takvim filmovima ovdje biti riječ.

Naime, Cosmopolitan ti donosi listu od deset filmskih klasika iz sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih godina koje su tvoji roditelji sigurno pogledali, a sada ćeš moći i ti.

1. Povratak u budućnost (1985.god)

Marty McFly otputuje u prošlost u stroju kojega je izmislio njegov prijatelj, znanstvenik dr. Emmett Brown. Naime, Marty mora navesti svoje roditelje u prošlosti da se zaljube kako on ne bi bio izbrisan s lica zemlje radi izmijenjenih (važnih) trenutaka iz prošlosti.

2. Slobodan dan Ferrisa Buellera (1986.god)

Ferris je uzorno dijete kojeg roditelji smatraju pravim anđelom. Jednog dana on odluči izbjegnuti školske obaveze te zajedno sa najboljim frendom Cameronom i djevojkom Sloane kreće u avanturu gradom.

3. Beskrajan dan (1993. god)

Zločest i sebičan (ali urnebesno smiješan) meteorolog prisiljen je ponovno proživljavati jedan te isti dan sve dok ne učini ispravnu stvar. Ovaj film oduševio je i kritiku i publiku pa se i danas nalazi na listama najboljih komedija svih vremena.

4. Tootsie (1982. god)

Glumac Michael Dorsey očajan je jer ne može nikako naći posao. Kada dobije ulogu žene u sapunici, postane jako popularan. Ipak, nitko ne zna da je televizijska zvijezda zapravo muškarac. Veliki problem nastane kada se Michael zaljubi u glavnu glumicu u seriji.

5. Indiana Jones: Otimači izgubljenog kovčega (1981. god)

Indianu Jones angažirala je američka vlada da pronađe Zavjetni kovčeg za koji se vjeruje da i dalje sadrži Deset Božjih zapovijedi. Nažalost, neprijateljski agenti također žele pronaći kovčeg kako bi zagospodarili svijetom.

6. Taksist (1976. god)

Travis Bickle pati od nesanice i počinje raditi noću kao taksist. Vozeći se kroz najopasnije četvrti Travis promatra prostitutke, kriminalce i ostale pripadnike društva, osjećajući se pozvanim promijeniti stvari u gradu.

7. Willy Wonka i tvornica čokolade (1971. god)

Radnja se odvija oko siromašnog dječaka koji sanja o tome da osvoji zlatnu kartu koja bi mu omogućila da upozna ekscentričnog vlasnika tvornice, Willyja Wonku. Na posljetku mu se želja i ostvari.

8. Prirodno nadaren (1984. god)

U filmu "The Natural", nominiranom za četiri Oscara i koji se smatra jednim od najboljih filmova o bejzbolu svih vremena, Robert Redford glumi Roya Hobbsa, nadarenog mladića na putu prema bejzbolskoj slavi i vrhunskim sportskim uspjesima.

9. Jerry Maguire (1996. god)

Ovo je priča o uspješnom sportskom menadžeru koji ima sve i koji preko noći shvati da nije sretan unatoč svemu što ima. Iznenada odluči ostaviti sve iza sebe i krenuti s novim životom.

10. Klub prvih supruga (1996. god)

Ovo je urnebesna priča o tri žene koje smišljaju plan kako bi se osvetile svojim muževima koji imaju mlađe ljubavnice. Glazba iz filma nominirana je za Oscara, a film je osvojio brojne nagrade i svojedobno stekao veliku popularnost među publikom.

 

 

Novi JoomBoos Posterbook potraži na svim kioscima tiska!
 | Autor:

Tvoja reakcija?