Prvi 484 pregleda 28. svibnja 2021.

Top Influencer Awards: Tko su kraljevi i kraljice scene?

Pixsell

Najutjecajniji influenceri izabrani su pomoću Nielsenovog istraživanja u ukupno devet različitih kategorija i to na tri društvene mreže: Instagram powered by 24sata , YouTube powered by Erste Bank i TikTok powered by Pevex

Po prvi puta u Hrvatskoj, organizirali smo veliku dodjelu najboljim hrvatskim influencerima - Top Influencer Awards. Najutjecajniji influenceri izabrani su pomoću Nielsenovog istraživanja u ukupno devet različitih kategorija i to na tri društvene mreže: Instagram powered by 24sata , YouTube powered by Erste Bank i TikTok powered by Pevex.

A top Instagram, YouTube i TikTok influenceri su...

Top i broj 1 Instagram influencerom u Hrvatskoj proglašen je Marko Vuletić. Gotovo polovica njegovog fanbasea je ženskog spola, uglavnom od 18 do 24 godine. Sadržaj koji objavljuje nadmašio je sva očekivanja, a bazira se na njegovom životu, obitelji i djetinjstvu. Ova je kategorija bila powered by 24sata.

Top YouTube influencericom u Hrvatskoj proglašena je splitska youtuberica, Ela Jerković. Prepoznatljiva po kričavoj boji kose, često objavljuje slike svog BMW-a, a najaktivniji pratitelji njenog fanbasea su žene između 18-24 godine, dok je omjer pratitelja skoro uravnotežen. Ova je kategorija bila powered by Erste.

U posljednjoj kategoriji, top TikTok influencer u Hrvatskoj, najboljom je proglašena JoomBoosovka SaamoPetraa. Petra u svojim videima pokriva teme koje su uglavnom orijentirane na beauty i fashion, a svojim fanovima, osim brojnih super savjeta, donosi i reakcije na zanimljive aktualne događaje iz svog života. Ova je kategorija bila powered by Pevex.

Najbolji fanbase imaju...

Ella Dvornik-Pearce ima najbolji Instagram fanbase, prema ovom istraživanju! Ella je poznata hrvatska lifestyle blogerica s uglavnom ženskom publikom od 25 do 34 godine. Sadržaj koji objavljuje na svojem profilu obuhvaća njenu obitelji s naglaskom na majčinstvo te postiže veliki uspjeh.

JoomBoosovac Filip Dejanović ima najbolji YouTube fanbase, a Filip je svima poznat kao neustrašivi YouTuber pod pseudonimom TheSikrt. Poznat je po tome da uvijek prihvaća sve izazove, a odlično se snalazi i u ulozi voditelja. Napisao je i knjigu 'Gola istina, bez cenzure'.

Najbolji TikTok fanbase ima Leonardo Lamon, a omjer ženskih i muških pratitelja gotovo je uravnotežen na njegovom profilu. Najbolji učinak postiže sa svojim zabavnim i originalnim sadržajem kojim nasmijava mnoge.

Top engagement imaju?

Pave Elez je splitski influencer s uglavnom ženskom publikom, pogotovo godinama između 18-24, a on ima najbolji Instagram engagement prema rezultatima ovog istraživanja. Na njegovim objavama često se mogu pronaći slike frendova i obitelji, a posebno fotografije snimljene uz more tijekom ljeta.

Sven Kranželić, na društvenim mrežama poznatiji kao Svenky, stvorio je veliki fanbase svojim kreativnim sadržajem kojim zabavlja, informira i educira svoju publiku, a svojom originalnošću i dalje privlači nove pratitelje. Proglašen je influencerom s najboljim YouTube engagementom u Hrvatskoj.

Natali Bekan objavljuje svoj sadržaj na TikToku, a njen ženski fanbase su pratitelji mlađih generacija, pogotovo od 18-24 godine. Njen najgledaniji content sastoji se od zabavnih videa o školskom i studentskom životu te često sudjeluje u popularnim TikTok izazovima. Proglašena je influencericom s najboljim TikTok engagementom u Hrvatskoj.

Više informacija o prvom ovakvom istraživanju u Hrvatskoj pronađite i na službenoj stranici Top Influencer Awards.

 

Sadržaj powered by:

 | Autor:

Tvoja reakcija?