Prvi 1227 pregleda 17. svibnja 2020.

Evo kako možete napraviti najbolji selfie u ogledalu!

Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva

Takozvani 'zrcalni selfiji' zavladali su svim društvenim mrežama. Mogli bismo reći da je ova vrsta selfija postala čak i malo popularnija od klasičnog selfija koji nije okinut ispred ogledala.

Razlog zašto je selfie u ogledalu ponekad praktičniji od običnog selfija gdje vam se uglavnom vidi samo lice i dio ramena, je taj što se fotografiranjem ispred ogledala možemo pohvaliti čitavom figurom i modnom kombinacijom koju imamo na sebi. 

Premda je trend ovakvog fotografiranja za društvene mreže nastao iz praktičnih razloga (kad te nema tko fotkati, ostaje ti selfie), danas je već postao uobičajena praksa kako poznatih influencera tako i svih ostalih korisnika Instagrama.

Ipak, nije dovoljno samo stati ispred ogledala i fotkati se. Za savršen selfie u ogledalu koji će se svidjeti velikom broju pratitelja te prikupiti hrpu lajkova, važno je znati nekoliko trikova koje ti donosi MarieClaire.

via GIPHY

1. Važan je kut snimanja

Nakon desetaka okinutih selfija, svatko sebi uspije naći kut iz kojeg izgleda najbolje. Obrati pozornost na to iz kojeg položaja kamere tvoje lice i tijelo izgleda najbolje i drži se 'svog kuta snimanja'.

2. Ne treba se slikati cijelo tijelo

Ponekad je dovoljno da u kadru bude lice i tek dio tijela ili neki detalj. Selfie može izgledati zanimljivije ako je krupniji kadar i ne obuhvaća cijelo tijelo i figuru.

via GIPHY

3. Pronađi idealno ogledalo

Postoje ogledala različitih veličina i oblika. Neka ogledala nas proširuju, iskrivljuju ili prikazuju u lošem svjetlu na bilo koji drugi način. Takva ogledala izbjegavajte i držite se onih koja prikazuju naš realan odraz.

4. Ogledalo mora biti čisto

Trebamo li uopće objašnjavati zašto selfie neće biti dobar ukoliko su na fotografiji jasno vidljivi otisci prstiju i mrlje na ogledalu?

via GIPHY

5. Pronađi ogledalo izvan kuće

Kako bi napravili mali odmak od klasičnog selfija kod kuće, obrati pozornost na vanjske površine i ogledala koja se mogu naći vani. Primjerice, kao dio staklene zgrade i slično. Takvi selfiji će definitivno biti drugačiji, a samim time i zanimljiviji.

 

 

Novi JoomBoos Posterbook potraži na svim kioscima tiska!
 | Autor:

Tvoja reakcija?