Prvi 20013 pregleda 26. kolovoza 2023.

Tope se u ustima: Buhtle po receptu naših baka

youtube

Svi se vrlo rado sjetimo mirisa svježe pečenih buhtli punjenih čokoladom ili marmeladom kod naših baka.

Donosimo vam jednostavan starinski recept za buhtle koje će se topiti u ustima. Možete ih poslužiti ujutro za doručak uz šalicu kave ili mlijeka.

Sastojci:

  • 20 g kvasca
  • 100 g maslaca
  • 4 g soli
  • 50 g šećera
  • 1,5 dl mlijeka
  • 0,5 dl vode
  • 500 g glatkog brašna
  • Malo maslaca za premazivanje posude
  • Pekzem, čokolada (po želji)
  • Šećer u prahu za posipanje

 | Autor: Canva Canva

Postupak:

  1. Kvasac, pola količine šećera, mlako mlijeko i vodu zamiješati i ostaviti na sobnoj temperaturi dok kvasac ne proradi.
  2. Brašno, sol, ostatak šećera izmiješati te dodati jedno jaje i maslac koji se opustio.
  3. Dodati tekućinu s kvascem i sve dobro izmiješati dok ne dobijemo kompaktno tijesto te ostaviti da odstoji 20-ak minuta.
  4. Tijesto razvaljati na tanko te izrezati na kocke od 8 do 10 centimetara, a u sredinu staviti nadjev.
  5. Zamotati i složiti u posudu premazanu maslacem te pustiti još 15-ak minuta.
  6. Nakon što je tijesto odstajalo premazati ga izmučenim jajem, kako bi dobilo lijepu boju, i peći na 180 stupnjeva otprilike 20 minuta. Kad su buhtle gotove posuti ih šećerom u prahu.

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

 

Gledaj hit filmove, serije i emisije 24 sata prije svih, pretplati se na VOYO!

 | Autor: RTL RTL

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°