Iako se cheesecake najčešće sprema s mascarponeom, svježim sirom ili krem sirom, ova verzija torte s grčkim jogurtom će osvojiti vaša nepca. Priprema je jednostavna i brza, a okus neodoljiv.
Sastojci:
- 500 ml grčkog jogurta
- 100 g šećera
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1 žlica kukuruznog škroba
- graham krekeri (10-ak komada)
- 3 žlice bademovog mlijeka
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Obložite kalup za tortu promjera (18 ili 20 cm) papirom za pečenje ili ga dobro namastite.
- Graham krekere grubo sameljite pa ih pomiješajte s bademovim mlijekom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po dnu kalupa.
- Izmiksajte jaja sa šećerom pa dodajte jogurt i vaniliju. U glatku, pahuljastu smjesu na kraju dodajte prstohvat soli i kukuruzni škrob. Prelijte preko pripremljene baze pa zagladite.
- Pecite 30 do 40 minuta. Znat ćete da je gotov kad poprimi zlatnu boju i rubovi se počnu odvajati od kalupa, ali centar još uvijek bude, u nedostatku prikladnog izraza, želatinozan.
- Pustite da odstoji barem dva sata u hladnjaku prije rezanja. U slast!
Originalni recept pronađite na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.