Prvi 317 pregleda 19. travnja 2023.

Torta s jagodama je sve što nam treba na kišni dan!

Canva

Ovaj Victoria sponge cake je kolač koji je toliko ukusan i sočan da smo sigurni da će oduševiti sve vaše ukućane!

Sastojci:

BISKVIT:

  • 4 jaja
  • 250 g šećera
  • 250 g glatkog brašna
  • 250 g maslaca
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 4 žlice mlijeka
  • Prstohvat soli

KREMA:

  • 300 ml vrhnja za šlag
  • Žlica šećera u prahu
  • Žličica ekstrakta vanilije

DODATNO:

  • 150 g džema od jagoda
  • 250 g svježih jagoda
  • 50 ml preljeva od jagoda

Priprema:

U posudu stavite omekšali maslac i mikserom ga dobro izradite.

Dodajte šećer pa miksajte dok ne dobijete svijetlu, pjenastu smjesu. Zatim dodajte jedno po jedno jaje pazeći da između svakog dodavanja smjesu kratko promiksate.

U posebnoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo, prosijte ih u prethodno dobivenu smjesu i lagano promiješajte. Na kraju dodajte mlijeko pa mikserom izradite glatko biskvitno tijesto bez grudica.

Dva obruča za torte promjera 20 cm namastite, dno obložite papirom za pečenje pa ravnomjerno ulijte biskvitno tijesto. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 25 minuta. Pečeni biskvit prohladite, izvadite iz kalupa i ostavite da se u potpunosti ohladi.

Za to vrijeme pripremite chantilly kremu. U visokoj posudi vrhnje, šećer u prahu i aromu vanilije istucite u čvrsti šlag.

Kada su biskviti ohlađeni, složite kolač. Prvi biskvit položite na stalak ili tanjur, obilno ga premažite džemom od jagoda. Zatim dodajte chantilly kremu preko koje rasporedite oprane i sitno nasjeckane jagode, sve zajedno prelijte gotovim preljevom od jagoda pa poklopite drugim biskvitom.

Gotovi kolač ukrasite jagodama i prije posluživanja ostavite u hladnjaku nekoliko sati kako bi se dobro ohladio. 

U slast!

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Tvoja reakcija?