Ako volite klasičnu sachericu, vjerujemo da će vas i ova oduševiti
Sastojci:
BISKVIT:
- 200 g oštrog brašna
- 1/4 žličice soli
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 180 g kristal šećera
- 6 većih jaja sobne temperature
- 2 žličice ekstrakta od vanilije
- 180 g bijele čokolade
NADJEV, GLAZURA, UKRAŠAVANJE:
- 500 g marmelade od marelica
- 60 ml tamnog ruma
- 240 g nasjeckane bijele čokolade
- 120 g maslaca na sobnoj temperaturi
- 30 ml vruće vode
- 45 ml kukuruznog sirupa
- čokolada za ukrašavanje
Priprema:
Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Kalup za tortu obloži papirom za pečenje i premaži maslacem.
Prosij zajedno brašno, prašak za pecivo i sol. Odloži sa strane.
Dobro izmiksaj maslac i ¾ količine šećera, potom dodaj jedan po jedan žumanjak, a nakon toga i ekstrakt vanilije. Umiješaj suhe sastojke i rastopljenu bijelu čokoladu.
Bjelanjke istuci u lagani snijeg, dodaj ostatak šećera te miksaj dalje dok ne dobiješ čvrsti snijeg. Umiješaj bjelanjke u tijesto. Ako imaš dva ista kalupa za tortu, dobro je tijesto razdijeliti ravnomjerno u njih. Ako ne, ispeci sve odjednom i kasnije razreži, kad se tijesto ohladi. Ako pečeš u 2 kalupa trebat će ti 20-25 minuta, ako pečeš sve odjednom u jednom kalupu, trebat će ti oko 40 minuta ili malo dulje.
Nakon pečenja pusti da se biskvit potpuno ohladi na rešetki. Marmeladu od marelica pomiješaj s rumom. Donji sloj biskvita premaži sa ¾ marmelade s rumom. Na to stavi gornji dio biskvita. Procijedi ostatak marmelade kojim ćeš premazati tortu odozgora i sa strane.
Tortu premazanu marmeladom stavi u zamrzivač na 30 minuta. U to vrijeme pripremi glazuru. Rastopi bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj. Posebno rastopi maslac te mu dodaj kukuruzni sirup i vruću vodu te ga potom umiješaj u rastopljenu bijelu čokoladu.
Izvadi tortu iz zamrzivača i prelij je glazurom te izravnaj. Na tortu možeš napisati "Sacher" s malo rastopljene bijele čokolade (to je tipičan ukras ove torte u njezinom klasičnom izdanju), a rubove ukrasiti nastruganim komadićima bijele čokolade (odlično će ti poslužiti gulilica za povrće).
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.