Prvi 287 pregleda 11. kolovoza 2019.

Trčmo za Rebro, za pomoć mališanima s onkologije

24sataVideo

Sav prihod s utrke čiji je organizator 24sata, u suradnji s Međunarodnom zračnom lukom Zagreb, ide Zakladi - dječja onkologija Rebro za izgradnju novog odjela dječje onkologije.

Spektakularna noćna utrka 00:24 RUN koja će se trčati s 28. na 29. rujan na uzetno-sletnoj stazi Zračne luke Franjo Tuđman jedinstven je sportski događaj čiji će humanitarni karakter pomoći onima najpotrebitijima - našoj djeci.

Maksimalno 1000 natjecatelja utrkivat će se za male onkološke bolesnike, a sva prikupljena sredstva od utrke donirat će se Zakladi - dječja onkologija Rebro za izgradnju novog odjela dječje onkologije, piše 24sata.

 | Autor:

Na Rebru će se tako umjesto dosadašnjeg onkološkog odjela u prizemlju izgraditi potpuno novi odjel na zadnjem katu, a ideja o izgradnju i opremanju novog odjela rodila se prije četiri godine. 

- Kada dođete na odjel, to je užasno teško i šokantno. Rekla bih da je to jedan od najtežih odjela, ali osoblje je stvarno predivno. Čim uđete tamo, jasno vam je da taj odjel nije na mjestu gdje bi trebao biti - priča Anamarija Zorović, upraviteljica Zaklade.

Kaže kako su najveći problemi sadašnjeg odjela upravo uvjeti. Jako je prometno, a djeca iz soba gledaju na cestu pri čemu su one trokrevetne i četvrtokrevetne i roditelji nemaju mjesto gdje bi mogli cijelo vrijeme boraviti uz svoje mališane što im svima jako teško pada.  Novi prostor, nastavlja Zorović, odavat će potpuno drugačiju sliku.

Prostirat će se na 2000 kvadrata, a značajno će se povećati i kapacitet na šest sterilnih jedinica za transplataciju koštane srži. 

- Broj ležajeva se neće bitno povećavati, samo će se dobiti puno bolji raspored. Sobe će biti dvokrevetne, izgradit će se učionica i prostor za fizikalnu terapiju, a roditelji će konačno dobiti kuhinjicu gdje mogu  popiti kavu. Izgradnja je već krenula, čelična konstrukcija je gotova i svi smo jako sretni zbog toga - kaže Zorović.

 | Autor: Otkriva kako se iskreno nada da će Zaklada uspjeti sakupiti sva potrebna sredstva. 

- Ne bismo ni kretali u to da nismo od starta vjerovali kako je to nužno potrebno. Uvjereni smo da će se svi uključiti i pokrenuti te pridonijeti završetku projekta u najkraćem mogućem roku. Uopće ne sumnjam u uspješnost - zaključuje Zorović. 

Organizator utrke 00:24 RUN, 24sata, u suradnji s Međunarodnom zračnom lukom Zagreb d.d. prepoznali su veliku važnost ovog projekta i odlučili sav prihod od kotizacija uplatiti na račun Zaklade. Svi natjecatelji će u nedjelju, 29. rujna, 24 minute iza ponoći trčati utrka od 5 kilometara, odnosno jedan krug po uzletno-sletnoj stazi Zračne luke Zagreb s ciljem bolje medicinske skrbi najmlađih bolesnika. Hvala vam svima od srca što ćete se prijaviti na ovaj značajan humanitarni događaj.

Odbrojavanje je počelo, uhvatite svoje mjesto i prijavite se na www.0024run.hr. Pridružite nam se i trčite skupa za one kojima je pomoć najpotrebnija. Sve informacije oko utrke možete saznati na službenoj stranici i na Facebooku. 

 | Autor:

Generalni pokrovitelj  utrke je Konzum, partneri projekta su INA i Kala, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Ministarstvo unutarnjih poslova su prijatelji utrke.

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    mogla bih se prijaviti