Nakon što probate ovaj kolač s jagodama oduševit ćete se! Svi vole isprobavati kolače u koje idu jagode, ali ovaj recept u kojem jagode nisu glavna zvijezda je isto izvrstan! Jednostavan je za pripremu, a njegova tajna je u tijestu koje na kraju kolaču daje tri različite teksture – hrskavu, kremastu i gustu.
SASTOJCI
- jaje 4 kom
- šećer 0,75 šalica
- maslac 0,50 šalica
- ekstrakt vanilije 1 žličica
- glatko brašno 0,75 šalica
- mlijeko 2 šalica
- jagode 250 g
- šećer u prahu 2 žlica
POSTUPAK
- Pećnicu zagrij na 160 stupnjeva, namasti pleh dimenzija cca 20x20 cm, piše miss7.
- Razdvoji bjelanjke i žumanjke.
- Žumanjke miksaj u velikoj zdjeli skupa sa šećerom na srednjoj brzini miksera dok ne postanu lagani, pahuljasti i svjetlije boje, oko 5 minuta.
- Umućenim žumanjcima dodaj rastopljeni maslac i vaniliju i miksaj dalje na srednjoj brzini dodatnu minutu, odnosno dok smjesa ne postane jednolična.
- Dodaj brašno i miksaj na najslabijoj brzini miksera oko 1 minutu.
- Polako dodaj toplo mlijeko, uz miksanje.
- Istuci bjelanjke u čvrst snijeg, trebat će ti 3-5 minuta.
- Polagano snijeg umiješaj u tijesto.
- Peci kolač 45 minuta na 160 stupnjeva dok odozgora ne dobije zlaćanu koricu, a strane se ne počnu odvajati od kalupa.
- Ohladi kolač prije rezanja.
- Posluži s jagodama i posuto šećerom u prahu ili pak s nekim drugim dodatkom poput čokolade, nekog drugog voća, tučenog slatkog vrhnja…
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.