Prvi 1251 pregleda 23. prosinca 2019.

U drugi krug prošli Grabar-Kitarović i Milanović

Slavko Midzor/PIXSELL Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon tijesne političke utakmice znamo pobjednike koji prolaze u drugi krug predsjedničkih izbora. Oni će se održati 5. siječnja.

Završio je prvi krug izbora za predsjednika Republike Hrvatske. U drugi krug prolaze Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović koji je osvojio najviše glasova u prvoj utrci, njih 55 tisuća više od aktualne predsjednice, javlja 24sata.

Rezultate izbora mogli ste pratiti live na 24sata YouTube kanalu:

Iako je Miroslav Škoro Kolindi Grabar-Kitarović 'preoteo' Slavoniju, trebalo mu je 40 tisuća glasova kako bi prošao u drugi krug. Milanović je uvjerljivo pobijedio u Zagrebu, a Grabar-Kitarović je dobila najviše glasova dijaspore.

U svom pobjedničkom govoru, Zoran Milanović naglasio je:

 | Autor:

 "Idemo u drugi krug, ali ne idemo u rat, ratovi su gotovi".

Milanović je naveo da će pokušati nagovoriti da mu daju glas svi oni kojima je hrvatski interes na prvom mjestu. Želi da budemo solidarna država u kojoj smo svi jednaki. Samouvjereno vjeruje u svoju pobjedu:

 "Idemo u civiliziranu utakmicu i neka bolji pobijedi, vjerujem da sam taj bolji ja".

Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je sve birače da joj u drugom krugu daju svoj glas, posebno se osvrnuvši na one Miroslava Škore, javlja 24sata. 

 | Autor: Slavko Midzor/PIXSELL Slavko Midzor/PIXSELL

U svom govoru navela je da Milanović nije imao sukandidata kao ona pa je skupio više glasova:

"Ovo je bila bitka deset na jednoga, odnosno deset na jednu, a imala sam i jakog sukandidata na svom političkom spektru, za razliku od Milanovića."

Miroslav Škoro bio je treći po broju glasova. U svom govoru naglasio je koliko je ponosan na ono što su on i njegov tim postigli i najavio je svoj povratak na parlamentarnim izborima.

 | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Patrik Macek/PIXSELL

"Želim Vas svima sretan Božić. Ja ću se sad vratiti svojim koncertima, sveučilištu, vinogradu, ali ću raditi i na tome da sljedeće godine vratim Hrvatsku narodu i dovršim ono što sam započeo ove godine, napravili smo čudo, hvala vam!"

Drugi krug izbora održat će se 5. siječnja kad ćemo saznati tko je novi predsjednik ili predsjednica Republike Hrvatske.

Tvoja reakcija?