Prvi KORONA VIRUS 2515 pregleda 17. travnja 2020.

U Hrvatskoj 23 novozaraženih, najavljeno popuštanje mjera

Luka Stanzl/Pixsell

Stožer civilne zaštite RH iznio je najnovije podatke o korona virusu.

"U posljednja 24 sata imamo 23 novooboljelih od korone, a ukupno je oboljelih 1.814. Nažalost, od jučer je preminula jedna osoba u dobi od 47 godina sa značajnim komorbiditetom, što je ukupno 36 preminulih, a ukupno se oporavilo 600 ljudi", rekao je na početku konferencije za medije ministar zdravstva, Vili Beroš.

POGLEDAJTE VIDEO:

Alemka Markotić je navela da se oboljeli liječe uglavnom klorokinom i hidroksiklorokinom te dodala da će do ponedjeljka objaviti tko im je sve donirao ovaj vrijedan lijek, javlja 24sata.

Kako u nedjelju završavaju mjere, okupljene je zanimalo kada će Stožer objaviti nove mjere te kakve će one biti. Na to je odgovorio ministar Davor Božinović.

"Sigurno ćemo u tom smislu većinu mjera produžiti. Ali, ono što je izvjesno je da se krećemo u smjeru određenih popuštanja. Premijer je tražio od svih ministara da pripreme pregled aktivnosti, prije svega gospodarskih, za koje bi bilo nužno da se čim prije aktiviraju. O tome će onda sud dati epidemiološka služba. Izvjesno je da će se najveći dio onoga što je sada na snazi produžiti, ali je isto tako izvjesno da ćemo oprezno krenuti u popuštanje mjera", rekao je Božinović.

"Situacija se može u svakom trenutku pogoršati, pa budimo i dalje disciplinirani", na to je dodao ministar Beroš.

Najnovije informacije o korona virusu u Hrvatskoj, ali i svijetu, pratite na portalu i YouTube kanalu 24sata.

Tvoja reakcija?