Prvi KORONA VIRUS 1251 pregleda 30. ožujka 2020.

U Hrvatskoj 77 novozaraženih, nema novih žrtava

pool/REUTERS/PIXSELL

Stožer na novoj konferenciji za medije iznosi najnovije podatke o stanju epidemije korona virusa u Hrvatskoj i tvrde: nema mjesta panici.

"U Hrvatskoj, od jučer u 13 sati, imamo 77 novozaraženih. Dosad je, dakle, zaraženo ukupno 790 ljudi. No, situacija je i dalje povoljna i naša krivulja je i dalje linearna, što možemo zahvaliti napornom radu naših stručnjaka, liječnika te vašem doprinosu jer slušate naše upute" rekao je ministar Vili Beroš na novoj press konferenciji Stožera civilne zaštite.

Od jučer nema novih preminulih od posljedica zaraze korona virusom, izvijestili su iz Stožera.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Kada se uvode mjere, onda treba nadzirati njihovo provođenje. Zbog toga želim pohvaliti policiju jer mi iz struke mislimo da oni to rade odlično", izjavio je Krunoslav Capak, javlja 24sata.

"Ovakvo stanje možemo zavaliti zajedničkim naporima svih u zdravstvu, stožera i građana. Većina građana se pridržava mjera. U toj našoj zajedničkoj borbi ponekad se dogodi da imamo poneku slabu kariku. Ima onaj jedan manji dio koji se ne pridržava i krši mjere. Svaki dan se izvještava o onima koji krše izolaciju. Kada se uvode mjere, onda treba nadzirati njihovo provođenje. Zbog toga želim pohvaliti policiju jer mi iz struke mislimo da oni to rade odlično", dodao je Capak te objasnio:

"To da će mjere trajati do početka šestog mjeseca, to je naša osobna procjena i ovisi o mnogim faktorima."

"Naša sudbina je u našim rukama. Ukoliko se odgovorno ponašamo i slušamo upute Stožera i stručnjaka, ako održavamo distancu, higijenu, možemo smanjiti prijenos zaraze na najmanju moguću mjeru s vremenom", dodao je Beroš.

Konferenciju za medije Stožera civilne zaštite pratite na YouTubeu i portalu 24sata.

Tvoja reakcija?