Prvi 534 pregleda 12. studenoga 2020.

U tigrastim gaćama repali o koroni: 'Ovo je lockdown'

U drugoj epizodi JoomBoosova hip-hop talent showa 'Rap Camp' kandidati su morali napisati i odrepati pjesmu na beatove poznatih pjesama. Fil Tilenov tim 'Legende' za temu si je uzeo koronu

"Novi val surferica dolazi nan, Covid style zatvori škure, dica ne izlazite van. Kada je maskenbal maskica mi fali pa me tiraju van", repaju Lovre Crvelin, Valentin Severović, Džemal Begić i Tomislav Vrban, Fil Tilenovi 'dečki' za pobjedu u Rap Campu.

Oni su svoju pjesmu nazvali jednostavno 'Lockdown' i kažu, nije im bila namjera nekoga uvrijediti, samo im je malo dosta ove situacije pa su se malo našalili.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Odlučili smo napraviti ovakvu šaljivu pjesmu o koroni jer je to bio naš logičan odgovor na mjere stožera, koje su nama ponekad upravo takve - smiješne", kažu dečki, a njihov mentor Tilen je oduševljen što su već u prvom zadatku napravili nešto drugačije i bili poprilično hrabri. Ne samo u pjesmi, nego i u spotu, u kojem nastupaju samo u tigrastim gaćama. 

 | Autor:

"Spojili su kritiku, zabavu i humor, što je uvijek dobar spoj. Stilski su se podijelili na dijalekte i skinuli se u tigraste gaće u ovim nesigurnim vremenima, to znači da su spremni napasti. Kruna za Outsidere", ponosan je njihov mentor. 

 | Autor:

Ovakva tematika pjesama i pristup svemu što se događa oko nas nisu strani jednom njegovom kandidatu, Lovri, koji je prije par godina bio u političkim vodama. Kandidirao se za šibensko-kninskog župana i u svom mjestu osvojio oko 3.500 glasova. On voli spajati aktualnosti, humor i politiku u svojim stihovima.

 | Autor:

"Hip-hop je i nastao kao oporba klasičnoj mainstream misli. Najveća imena i najbolji albumi u povijesti hip-hopa dotiču se upravo društveno-političkih tema. Danas društveno angažirani sadržaji prolaze slabo, i zato treba biti u pravoj ravnoteži zabave, emocija i društvene angažiranosti u tekstovima. Humor je dobar alat za postići tu ravnotežu", kaže Lovre.

Kako su se on i dečki iz tima, kao i ostali kandidati iz Stokina tima '100lica' i Hiljsonovog tima 'Legende', snašli u slaganju rima i kako zvuči njihova prva Rap Camp pjesma, pogledajte u novoj epizodi na JoomBoos YouTube kanalu.

Tvoja reakcija?