Prvi 708 pregleda 28. prosinca 2018.

Uključi se: Blogerica pokrenula pokret protiv petardi

click4chic@instagram

Matea Frajsberger poznatija kao click4chic bori se za prava malih čupavih ljubimaca hashtagom #NePetardama, a i mi smo se uključili u njezin pokret.

- Nama ljudima ovo je vrijeme najljepše u godini, dok je ovim malim dlakavim stvorenjima NAJGORE! - piše Matea na svom Instagramu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nama ljudima ovo je vrijeme najljepše u godini, dok je ovim malim dlakavim stvorenjima NAJGORE! Krenule su petarde i sva druga pirotehnicka sredstva, iako vecina nije dozvoljena za upotrebu, i iako vecinu takve koriste maloljetnici! Ovim putem apeliram na sve da prestanu s glupostima... Postoji toliko ljepsih nacina za zabavu... A da ne skode djeci, starima i zivotinjama...!!! Apeliram na roditelje, apeliram na trgovce koji prodaju takva sredstva maloljetnicima... I vjerujem da policija radi svoj posao! Sve vas molim da na neki nacin sudjelujete... Objavite fotku na feed ili story ( mozete i sa svojim ljubimcem ) i stavite hashtag #nepetardama! Prosle godine vise od 4000 vas se ukljucilo u ovaj hashtag.... Ajmo razvalit i ovu godinu 🖤

Objavu dijeli Matea Frajsberger (@click4chic)

Vrijeme je da se uključiš i ti te kažeš #NePetardama!

Buka od petardi može toliko šokirati životinje da to utječe na njihovu psihu.

Psi i mačke za vrijeme blagdana u panici bježe kako bi se zaštitili od buke, a ni sami ne znaju kamo idu. Skrivaju se ispod stolova, u ormarima, drhte, prestravljeni su i strah ih je uopće izaći van da obave nuždu.

Osim što petarde plaše i mogu ozlijediti životinje, čak 5000 pasa godišnje ugine od srčanog udara izazvanog bukom petardi.

Sigurno ne želiš biti netko tko doprinosi tome. Petardama trebaš stati na kraj te pozvati svoje prijatelje da sudjeluju u ovom pokretu.

Matea poziva sve da objave fotku na svom Instagramu ili Instagram storyju s hashtagom #NePetardama kako bi što više ljudi vidjelo koliko su zapravo štetne za kućne ljubimce. 

Evo kako možeš pomoći psu kada vani pucaju petarde

1. Omotaj ga u tkaninu

Metoda "thundershirt" pomaže psima da imaju što manje trauma i umiruje ga kada dobije nagon za bijegom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ThunderWorks (@thundershirtcompany)

2. Napravi mu sklonište

Kućica vani nije dovoljno dobar zaklon. U svom stanu ili kući napravi svom kućnom ljubimcu utočište gdje će se osjećati sigurno i gdje dopire najmanje buke. Osim toga, pokušaj da što manje buke ulazi u stan.

3. Budi uz njega

Ako vidiš da je tvoj kućni ljubimac jako preplašen, pokušaj ga smiriti - dragaj ga i budi opušten. Pas će osjetiti tu energiju i odmah postati smireniji.

Zato reci NE PETARDAMA!

Blagdanski broj JoomBoos Videostar magazina konačno je vani i prepun je ekskluzivnih priča. Uz to, unutra su i blagdanske čestitke na koje možete upisati poruke, želje i pitanja za JoomBoos youtubere i poslati ih za JoomBoos na adresu 24sata, Oreškovićeva 6H/1, 10020 Zagreb, a najkreativnije ćemo nagraditi genijalnim JoomBoos čarapama. Požurite po svoj magazin koji možete naći na svim kioscima! 

 | Autor:

Tvoja reakcija?

3 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Hshsjajakh

    Ajmo rokat tenkovske
  • Avatar holo

    holo

    matea mi je super,i predobra je!!! Bravo,meni je pre grozno kada bacaju petarde,jer se psi jako boje toga