Prvi 3761 pregleda 24. ožujka 2021.

Uključi se u IZZI Kvizzi izazov i osvoji super nagrade

Pixsell

Natjecanje traje do 6. svibnja, a pobjednički razred osvaja brutalno dobre nagrade, među kojima su pametna ploča i druženje s youtuberima! Prijavite se, pokažite da je znanje stvarno cool, zabavite se i krenite u lov na ove super nagrade!

Prvi put u Hrvatskoj održava se najveće online natjecanje u znanju za učenike osnovnih škola, a IZZI Kvizzi izazov traje sve do 6. svibnja. Natjecanje se održava na hrvatskoj digitalnoj obrazovnoj platformi IZZI, koju je izdavač Profil Klett besplatno otvorio svim učenicima i učiteljima u Hrvatskoj tijekom pandemije koronavirusa. Razredi iz škola diljem Hrvatske raspoređeni su po uzrastima od 1. do 4. razreda i natječu se u tri faze, a ambasadori ove kampanje su i JoomBoosovci Bruno Lukić i Nika Pavičić xniks2x.

 | Autor:

Natjecanje se sastoji od pretkvalifikacija, polufinala i finala IZZI Kvizzija. Pretkvalifikacije se održavaju od 22. ožujka do 15. travnja i tada razredi rješavaju redovni nastavni sadržaj na IZZI-ju i osvajaju XP bodove, a prvih 100 iz svake kategorije ulazi u polufinale. Tijekom polufinala, koje se održava od 19. do 25. travnja, učenici top 100 škola iz svake generacije rješavaju kvizove znanja i skupljaju XP bodove, a top 10 škola iz svake kategorije ulazi u finale. U finalu IZZI Kvizzija, koje se održava od 3. do 6. svibnja, najboljih 10 razreda u svakoj generaciji između sebe se natječe u kvizovima znanja, a pobjednik je razred koji ostvari najviše točnih odgovora u najkraćem vremenu.

 | Autor: Josip Regovic/PIXSELL Josip Regovic/PIXSELL

„Koristim se IZZI-jem svaki dan u nastavi, tako da mislim da će jedno ovakvo natjecanje u znanju biti korisno učenicima zato jer su sadržaji zabavni i s njima učenici lakše uče. I razvijaju vještine. Koristeći digitalne sadržaji, poput dokumentarnih filmova, kvizova, igrica, animacija i slično, učenici baš uživaju i njihovi rezultati su bolji“, rekla je Tea Kraljić iz Osnovne škole Cvjetno naselje, koja se jako veseli IZZI Kvizzi izazovu. Ovo su natjecanje iz Profila pokrenuli s ciljem da se učenici zabave učeći te pokažu da je znanje uistinu cool. Iz istih razloga ovoj se super kampanji pridružio i JoomBoos sa svojim influencerima, Brunom i Nikom.

„Naša poruka „Učitelji na prvom mjestu“ nije samo slogan, mi to doista živimo i zato smo ponosni na ovaj projekt koji će pomoći učiteljima u borbi za znanje koja je u okolnostima pandemije i velikih potresa još zahtjevnija. Cilj je IZZI Kvizzija pokazati najmlađim učenicima da znanje može biti zabavno i da je znanje doista najvrjednija valuta koju im, što god se događalo u budućnosti, nitko ne može uzeti“, istaknuo je direktor izdavačke kuće Profil Klett, dr. sc. Dalibor Greganić.

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell, Canva Davor Puklavec/Pixsell, Canva

Trenutno se na platformi IZZI nalazi više od 150.000 učenika razredne nastave koji imaju mogućnosti sudjelovati u ovom online natjecanju znanja, a razred koji u svojoj generaciji bude najbolji u IZZI Kvizziju, za svoju će školu osvojiti pametnu ploču i još mnoge vrijedne nagrade za učitelje i učenike, kao što su cool majice, hoodice, šalice i još mnoštvo zabavnih stvari! Pokaži da je znanje uistinu moć, da je znanje uistinu cool i uključi se u natjecanje sa svojim razredom! Nika i Bruno bodrit će vas do samog finala!

Tvoja reakcija?