Prvi Rat u Ukrajini 255 pregleda 01. travnja 2022.

Ukrajinski celebrity chef kuha besplatne obroke za izbjeglice

Alkis Konstantinidis/Reuters/Pixsell

Poznati ukrajinski chef Ievgen Klopotenko, odlučio je ostati u Ukrajini bez obzira na rat i svojim državljanima pružiti pomoć u obliku besplatnih obroka u svom restoranu

Kada je, krajem veljače ove godine, Rusija napala Ukrajinu, prva reakcija poznatog ukrajinskog chefa Ievgena Klopotenka nije bila uhvatiti se puške već kuhati za sve one kojima je topli obrok prijeko potreban. Naime, kako piše Reuters, Klopotenko je, prije nešto više od tjedan dana, u Lavovu otvorio restoran u kojemu poslužuje besplatne obroke za sve ukrajinske izbjeglice.

 | Autor: Alkis Konstantinidis/Reuters/Pixsell Alkis Konstantinidis/Reuters/Pixsell

Restoran se zove 'Inshini' što na ukrajinskom znači 'Drugi' i u njemu će, svatko tko zatraži 'meni broj dva' dobiti besplatan obrok.

"Shvatio sam da baš dobro ne baratam s oružjem, ali znam da sam jako dobar s noževima", rekao je Klopotenko. "Moj glavni cilj i misija u ovom životu su nahraniti ljude", dodao je. 

 | Autor: Alkis Konstantinidis/Reuters/Pixsell Alkis Konstantinidis/Reuters/Pixsell

Jedna od korisnica besplatnih obroka u ovom restoranu je i 73-godišnja Olena Severinova koja je bila prisiljena napustiti svoj dom u istočnom Donjecku.

"Bila sam prisiljena preseliti se zbog bombardiranja Donjecka. Hvala svima koji su imali ulogu u spašavanju naših života... On nas je nahranio besplatno", ispričala je kroz suze Olena.

 | Autor: Alkis Konstantinidis/Reuters/Pixsell Alkis Konstantinidis/Reuters/Pixsell

Klopotenko ovaj pothvat financira iz svog budžeta, ali i iz donacija te od novca posjetitelja restorana koji jedu jela s drugih menija, a koja se naplaćuju.

Tvoja reakcija?