Prvi 4264 pregleda 29. lipnja 2023.

Ukusne izvedenice tiramisua - idealnog ljetnog deserta

Canva

Tiramisu, kolač koji malo tko ne voli, idealan je osvježavajući desert tijekom ljetnih dana. Osim klasične verzije ovog ukusnog kolača, postoji i nekoliko njegovih izvedenica koje ne smijete propustiti napraviti.

Tiramisu je kolač za kojim posežemo tijekom cijele godine, naročito u ljetnom periodu. Njegovu kremastu teksturu, neodoljiv okus i jednostavnu pripremu mnogi obožavaju. Najčešće se priprema od nekoliko jednostavnih sastojaka: žumanjka, piškota umočenih u kavu, mascarpone sira i kakaa.

No, osim ove klasične verzije, postoji i nekoliko izvedenica ovog popularnog deserta, primjerice tiramisu s limunom, jabukama, jagodama ili čokoladom. U nastavku vam donosimo nekoliko ideja za različite verzije tiramisua, a na vama je da odaberete najdražu!

 | Autor: Canva Canva

1. Klasičan recept za tiramisu

Sastojci za klasični tiramisu zaista su jednostavni: piškote, crna kava, mascarpone sir i kakao. Za pripremu vam nije potrebna pećnica, a nakon što ga spremite, dobro ga ohladite i poslužite uz šalicu kave ili čaja.

2. Tiramisu s limunom

Tiramisu s limunom odlična je ideja ukoliko se želite zasladiti, a u isto vrijeme i osvježiti. Za pripremu ovog tiramisua, uz klasične sastojke, potreban vam je curd od limuna koji na jednostavan način možete pripremiti kod kuće i koristiti ga kao nadjev za ovaj kolač, ali i mnoge druge.

3. Čokoladni tiramisu

Ukoliko ste ljubitelj čokolade, ovo je pravi desert za vas! Ovaj je tiramisu jednostavan za pripremu, a krasi ga sloj čokoladnog ganachea.

 | Autor: Canva Canva

4. Jesenski tiramisu - s bundevom

Želite dodati nešto novo u klasičan tiramisu? Bundeva je odlično rješenje! Bundeva će ovom desertu dati još zanimljiviji i neobičniji okus. Nemojte propustiti ovo probati!

5. Lažni tiramisu u čaši

Za razliku od ostalih izvedenica tiramisua, u ovome nema jaja i mascarponea, no osvježenje ne izostaje. Pojednostavljena verzija talijanskog kolača još je jednostavnija za pripremu, a umak od tamne čokolade i slatkog vrhnja daje savršen okus, piše miss7gastro.

Tvoja reakcija?