Pečene jabuke s hrskavim posipom savršeno zvuče, zar ne?
Priprema i pečenje ovog deserta trajat će manje od 45 minuta, a sastojci su dostatni za čak 6 porcija. U slast!
Sastojci - za sloj s jabukama:
- 3 velike jabuke
- 15 g rastopljenog maslaca
- 40 g smeđeg šećera
- 1/4 žličice cimeta u prahu
Sastojci - za hrskavi posip:
- 130 g smeđeg šećera
- 130 g glatkog brašna
- 1 žličica cimeta u prahu
- prstohvat soli
- 80 g rastopljenog maslaca
Postupak:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Premažite rastopljenim maslacem 6 okruglih keramičkih posudica. Spomenutih 15 g maslaca bi trebalo biti i više nego dovoljno.
- Jabuke ogulite i narežite na kriške debljine 5 mm. Pospite ih šećerom i cimetom pa dobro promiješajte. Podijelite jabuke u pripremljene posudice.
- U drugoj posudi vilicom pomiješajte smeđi šećer, brašno, cimet i sol pa dodajte rastopljeni maslac. Kratko miješajte, sve dok smjesa ne postane grudasta, poput mokrog pijeska, a zatim je pospite preko jabuka.
- Pecite 30-35 minuta u zagrijanoj pećnici. Znat ćete da je gotovo kad posip poprimi zlatnu boju i jabuke omekšaju. Ako primijetite da je posip prebrzo poprimio boju, prekrijte posudice aluminijskom folijom.
- Uz topli desert poslužite tučeno vrhnje ili sladoled od vanilije.
Originalni recept pronađite na miss7gastro.
Gledaj hit filmove, serije i emisije 24 sata prije svih, pretplati se na VOYO!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.