Prvi 100 pregleda 14. listopada 2020.

UNICEF ima novi program za mlade koji mijenjaju svijet

Prijave za prvu radionicu u Trakošćanu traju do 25. listopada!

Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije (HUKI) provodi program UPSHIFT za mlade od 13 do 19 godina s ciljem da ih potakne da prepoznaju izazove kao prilike i samostalno kreiraju pozitivne promjene u društvu!

Prva radionica će biti održana u Trakošćanu

 | Autor:

UPSHIFT je inkluzivan program, pa će se radionice provoditi diljem zemlje kako bi se u njih mogao uključiti što veći broj mladih iz cijele Hrvatske, neovisno o životnim prilikama i mjestu stanovanja. Prva radionica UPSHIFT organizirat će se za mlade iz Ličko-senjske, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije od 06. do 08. 11. 2020. godine u hotelu Trakošćan.

UPSHIFT je trodnevna radionica koja objedinjuje poduzetnički i timski duh, inovativnost i praktična znanja te mentorsku podršku za rješavanje izazova s kojima se mladi susreću u svojoj lokalnoj zajednici. Na radionici se stječu nova znanja i vještine za analiziranje i rješavanje konkretnih problema. Kako bi sudjelovali u radionici, mladi sami okupljaju svoje timove od tri do pet članova te u prijavi opisuju problem koji žele riješiti.

Svaki tim ima svog mentora

 | Autor:

UNICEF i HUKI organiziraju ove intenzivne radionice za 10 odabranih timova koji uz pomoć stručnih mentora uče kako od prepoznavanja problema doći do inovativnog rješenja. Svakom timu bit će dodijeljen mentor – mlada osoba, uspješna u području kojim se bavi, koja će pomoći svom timu da od prepoznatog problema dođe do inovativnog rješenja, pritom prolazeći sve bitne korake koji su potrebni za realiziranje projekta. Tijekom radionice sudionici će imati priliku steći nova i primjenljiva znanja i poznanstava, dok će pet odabranih timova dobiti i financijsku podršku od 15.000 kuna da svoje ideje pretvore u stvarnost.

Prijave za prvu radionicu do 25. listopada

 | Autor:

Također, bitno je napomenuti kako su svi troškovi sudjelovanja (hrana, smještaj, prijevoz) pokriveni od strane organizatora. Radionica UPSHIFT provodi se kao prva u nizu aktivnosti programa za mlade ZABUM, a cilj je pružiti mladima mentorstvo, iskustvo i znanje te priliku svima koji imaju želju i volju da postanu pokretači koji će promijeniti stvari na bolje. Radionica UPSHIFT je jedinstvena prilika da na jedan poseban i zabavan način, mladi utječu na probleme u svom okruženju.

Prijave za sudjelovanje na prvoj radionici su otvorene do 25. listopada 2020. Nakon zatvaranja prijava žiri će pregledati sve prijave i odabrati do 20 timova s kojim će se obaviti intervjui. Konačna lista odabranih timova bit će objavljena na stranici zabum.hr i društvenim mrežama 27. listopada. Pravila dozvoljavaju više prijava u zajednici, no bitno je naglasiti kako se svaki problem gleda zasebno te da je za svaki potrebno poslati posebnu prijavu. Prijaviti se možete ovdje.

Tvoja reakcija?