Prvi 226 pregleda 19. ožujka 2024.

UNIDU: Spoj tradicije i novih znanstvenih trendova

promo

U povijesnom gradu bogate tradicije i kulture, UNIDU spaja naslijeđe s novim trendovima u znanosti i obrazovanju. UNIDU se može pohvaliti modernim, vrhunski opremljenim Studentskim Domom, studentskim klubom i menzom koji pružaju sve što jednom studentu treba, u jednom od najljepših studentskih gradova

Mlado i dinamično Sveučilište u Dubrovniku nedavno je proslavilo 20 godina osnutka kroz koje se na karti obrazovanju postavilo kao atraktivan izbor brojnim hrvatskim i međunarodnim studentima i mjesto za akademski i osobni napredak.

 | Autor: promo promo

UNIDU je i ove godine spreman dočekati brucoše na 15 prijediplomskih i 16 diplomskih studija koji će se baviti ekologijom, komunikologijom, pomorstvom, elektrotehnikom i računarstvom, ekonomijom i poslovnom ekonomijom, povijesti Jadrana i Mediterana, konzervacijom i restauracijom, sestrinstvom.

Velika pozornost posvećena je praktičnom iskustvu studenata, individualnom pristupu i radu u manjim grupama, posebno tehnologijama budućnosti, a budući će se studenti u Dubrovniku imati priliku upoznati s radom studentskog radija i televizije u novoopremljenom studiju, moći će vježbati na simulatorima za studente nautike i brodostrojarstva, ili istraživati u laboratorija za neuromarketing.

 | Autor: Promo Promo

Zaljubljenici u more i brodove mogu studirati na Pomorskom odjelu koji studentima pruža izvanredne mogućnosti za praktično učenje i razvoj vještina koje su usklađene s međunarodnim standardima. Studiranje na ovom odjelu nudi iznimne mogućnosti zapošljavanja u pomorskom sektoru, čime se otvaraju vrata za karijeru u globalnoj pomorskoj industriji. Kroz praktične vježbe u simulatorima, laboratorijima i praksi na školskom brodu "Naše More", studenti stječu konkretne vještine potrebne za uspješnu karijeru.

 | Autor: promo promo

Za one koji prate trendove u turizmu, gastronomiji, marketingu i menadžmentu Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju nudi studije koji pripremaju buduće studente za dinamično i perspektivno tržište u područjima ekonomije, marketinga, turizma, IT-menadžmenta, financija, hotelijerstva, restoraterstva i gastronomije, a posebno se ističe prvi sveučilišni diplomski double-degree studij na engleskom jeziku sa smjerovima: ekonomija, turizam i marketing, koji studentima pruža priliku za jedan semestar na prestižnom Sveučilištu u Palermu, uz mogućnost stjecanja diploma obje institucije.

Zanimanja iz područja elektrotehnike i računarstva nude velike mogućnosti za buduće zaposlenje i na moru i na kopnu, a na Sveučilištu je to Odjel brojnih inovacija u čijem su Laboratoriju za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) razvijeni roboti opremljeni GPS-om, kamerama i sustavom umjetne inteligencije koji služe za prepoznavanje otpada u moru. Sustav koriste i drugi odjeli poput onog za Primijenjenu ekologiju čiji su studiji idealan izbor za ljubitelje prirodnih znanosti koji kroz održivo poslovanje žele očuvati more za buduće generacije. Studij ističe i praktičan rad u nekoliko laboratorija.

Jedan od najdinamičnijih odjela na Sveučilištu je Odjel za komunikologiju! To je pravo mjesto za sve koji žele postati novinari, radio ili TV voditelji, snimatelji, PR menadžeri ili komunikacijski stručnjaci, a brojni alumniji Odjela danas su prepoznati medijski stručnjaci i stručnjaci za odnose s javnostima u regiji. Ovdje studenti imaju priliku napraviti prve medijske korake putem prakse na sveučilišnim medijima - UNIDU radiju i UNIDU televiziji.

 | Autor: promo promo

Kulturno bogatstvo bisera Mediterana vidljivo je i kroz rad Odjela za umjetnost i restauraciju koji nudi čak četiri različita smjera (Drvo, Papir, Tekstil i Metal), što rezultira širokom obukom za konzerviranje i restauriranje većinom muzejskih ili arhivskih predmeta kroz male skupine studenata.

Povijesno nasljeđe ovih krajeva idealna su ‘kulisa’ i za zaljubljenike u povijest. Dobro sačuvana dubrovačka povijesna i kulturna baština, u koju spada i jedan od najstarijih arhiva na Mediteranu omogućavaju koncept Studija Povijest Jadrana i Mediterana sa snažno izraženom istraživačkom komponentom i praktičnom nastavom.

Sve veća potreba na tržištu rada je i za zdravstvenim djelatnicima, a svi koji osjete taj poziv mogu steći bogata teorijska i praktična znanja na studiju Sestrinstvo Sveučilišta u Dubrovniku za koji se svake godine traži mjesto više.

 | Autor: promo promo

Osim ulaganja u znanje i nove vještine, važan dio studentskog života je i slobodno vrijeme. Novoizgrađeni Studentski dom pravo je mjesto za početak istraživanja Dubrovnika. Osim studentskog kluba koji je na raspolaganju studentima za brojne aktivnosti i druženja, svim korisnicima smještaja je dostupna i moderno opremljena teretana, raznolika jela po pristupačnim cijenama u menzi, podzemna garaža, praonica, čajne kuhinje i prostorije za učenje i opuštanje.

 | Autor: promo promo

Razumijemo izazove i u balansiranju sportskih i akademskih obaveza i upravo zato mnogi hrvatski reprezentativci i vrhunski sportaši odabiru baš UNIDU! Studente Sveučilišta nerijetko ćete sresti na Dubrovačkim zidinama, u kinu ili u kazalištima za koje, među ostalim pogodnostima, imaju besplatan ulaz, a sve s ciljem proširivanja sadržaja, mogućnosti za sudjelovanje u kulturno-zabavnim sadržajima i omogućavanja boljeg upoznavanja Dubrovnika, a studentima je kroz Studentski Centar dostupan i velik izbor studentskih poslova. Osim što je popularna destinacija za studente iz cijelog svijeta, studenti Sveučilišta u Dubrovniku mogu odabrati više od 200 partnerskih institucija na prestižnim europskim sveučilištima za vlastito iskustvo studiranja i inozemstvu.

 | Autor: promo promo

Inovativni studijski programi, individualan pristup studentima i izvanredan smještaj s brojnim pogodnostima stvaraju izvrsnu studentsku atmosferu, a ono što je ključna prednost svih odjela i studija je posvećenost praktičnom iskustvu, što studente s UNIDU diplomom čini konkurentnima i cijenjenima na dinamičnom međunarodnom tržištu rada.

Sve informacije o upisima možete pronaći ovdje.

Tvoja reakcija?