Prvi 10975 pregleda 03. svibnja 2018.

Upisi u srednje škole: Uvodi se prijamni ispit

Ako ćeš ti sljedeće godine upisati srednju školu onda svakako moraš pročitati ovo.

Ocjenjivanje nije u svim osnovnim školama jednako, pa se iz godine u godinu događa da pojedini učenici, unatoč tome što su odlikaši, ne uspiju upisati željenu srednju zbog prosjeka. 

Podaci od prošle godine pokazali su kako su gimnazije i dalje najtraženije i najpopularnije kod učenika, a prosjek bodova za gimnazije bio je 76 bodova. Ovaj bodovni prag za učenika za koji od petog razreda ne prolazi s prosjekom od barem 4,75 može značiti da neće upisati željenu školu. 

Upravo zbog velikog broja odlikaša, a kako bi se omogućio i upis onih koji prolaze s zadovoljavajućom četvorkom, dvije zagrebačke gimnazije zatražile su od Ministarstva znanosti i obrazovanja uvođenje prijemnog ispita.

Uz MIOC, za iduću školsku godinu to uvodi i gimnazija Tituša Brezovačkog koja planira smjestiti 112 učenika u četiri razreda.

- Kako smo lani imali veliku navalu učenika s maksimalnim brojem bodova te smo zbog toga formirali i peti razredni odjel, ove godine smo odlučili uvesti prijemni ispit - izjavio je ravnatelj gimnazije Tituša Brezovačkog, Damir Jelenski.

Prijamni ispit obuhvaća pitanja iz hrvatskog i matematike. 

 

 | Autor:

Stigao nam novi broj JoomBoos VideoStar magazina u kojem smo, samo za vas, pripremili hrpu iznenađenja.

Možete odabrati između dvije naslovnice. Na jednoj se nalazi zločesti dečko YouTubea Logan Paul, a na drugoj jedna od najpopularnijih hrvatskih YouTuberica SaamoPetra.

Ne propusti odlične modne savjete i pročitaj kako isfurati jednu od najpopularnijih boja sezone.

Otkrij pedeset nijansi žute i saznaj kako uvijek biti trendi u školi.

U magazinu možeš dobiti super cool dar - personalizirane kartice s motivacijskom porukom koju su ručnu potpisali najpoznatiji hrvatski YouTuberi i Nescafe 3u1.

Tvoja reakcija?

4 Komentar/a

Pročitaj sve
  • misskiss

    pa ja necu na nis upast hahaha nema veze, idem cuvat ovce
  • kbc74dnr1992

    mene je stari prek veze upisao