Prvi 206 pregleda 05. studenoga 2021.

Uskoro kreće Rap School, show koji će 'zapaliti' regiju!

Pixsell

Na JoomBoos YouTube kanalu izašao je službeni trailer za ovogodišnji talent show 'Rap School', koji ove godine traži najhrabrije, najtalentiranije i najodvažnije repere u državi i šire. Oni će se boriti za vrijedne nagrade

"Ove smo godine htjeli cijeli show prilagoditi malo ‘ozbiljnijoj’ rap ekipi. Želja nam je bila da se prijavi ekipa koja zna što radi, a formula je, ponovno, vrlo jednostavna. Ako dobro repaš, ideš dalje, a ako si najbolji, uzet ćeš novac i snimiti album. Ako se želiš pokazati u rap svijetu, ovo ti je najbolja prilika za to", objasnio je Stoka nešto drugačiji koncept ovogodišnjeg showa, nakon prve dvije godine emitiranja.

POGLEDAJTE TRAILER:

Iako se koncept showa, kao i naziv, malo promijenio, glavna je postava ostala ista. Hiljson Mandela, Marin Ivanović Stoka i Fil Tilen ostaju u showu, samo će ovoga puta biti u ulogama žirija, a ne mentora te će manje pomagati, a više ocjenjivati kandidate. 

 | Autor: Pixsell Pixsell

"Mišljenja sam da se ove sezone show jako promijenio, ali isključivo na bolje. Cijeli je format drugačiji, prije smo i mi, mentori, mogli pomagati kandidatima, a sad se od njih očekuje da dođu već spremni. Moraju pokazati svu svoju ozbiljnost odmah u startu i nema mnogo prostora za pogreške, a samim time, mislim da će i kandidati koji su ozbiljniji i koji su baš zagrizli lakše doći do spotlighta, a onda i do potencijalne nagrade", objasnio nam je Hiljson.

 | Autor: Pixsell Pixsell

Pobjednika, ili pobjednicu showa, ove sezone ponovno očekuju vrijedne nagrade u vrijednosti čak 150 tisuća kuna, a evo što Hiljson očekuje od ovogodišnjih natjecatelja. 

 | Autor: Pixsell Pixsell

"Očekujem da će biti mnogo ozbiljniji i da će svim zadacima koje dobiju pristupiti ozbiljno. Očekujem da budu konkretniji i samouvjereniji. Jer, u samom startu, kad moraju stati pred članove žirija i pokazati što znaju, postojat će određena doza straha i treme, što je dobro. Ali oni koji su se stvarno pripremili, koji su vježbali i koji žele to živjeti, neće pokleknuti pred tom tremom, već će se izboriti", objašnjava Hiljson, koji smatra da na domaćoj rap sceni nedostaje onih koji će svoje umijeće staviti ispred svega ostaloga.

 | Autor: Pixsell Pixsell

Uvod u show napravio je prošlogodišnji pobjednik Rap Campa/Rap Schoola, Karlo Kreš Š, koji je na JoomBoosu izbacio svoje tri autorske stvari, 'Budva', 'Ovisan' i 'Bad Boy'. A sad je vrijeme da se novi kandidati dokažu i pokažu da i oni žele stvarati vlastite pjesme onako kako se njima sviđa.

POGLEDAJTE VIDEO:

A kad smo već kod autorskih pjesama, važno je napomenuti kako na svakoj pjesmi postoji autorsko pravo i njemu srodna prava: pravo izvođača i pravo onoga tko je napravio snimku. Ova prava u Hrvatskoj su uređena Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima.

Kad je riječ o glazbi, moguće su različite situacije. Od toga da sva prava pripadaju jednoj osobi koja je pjesmu sama napisala, izvela i snimila ali i da postoji više osoba koje su autori teksta i glazbe, izvođač koji nije autor i zaseban diskograf koji je izradio snimku. Autor djela je osoba koja je djelo stvorila, nije dovoljno samo ga zamisliti, djelo treba i uobličiti: zapisati tekst i note ili ga otpjevati.

Prema zakonu, autori nad svojim djelima imaju imovinska i moralna prava. Imovinska prava jamče autorima zaradu od korištenje njihovih djela i autori ih mogu prenositi na druge osobe. A sva ova prava vrijede i za Š-ove nove pjesme, koje su uvod u novi Rap School show!

 | Autor: Pixsell Pixsell

Jesu li kandidati ispunili očekivanja žirija, tko se pokazao najhrabrijim, a tko najvještijim u slaganju brutalnih rima? Sve to i mnogo više moći ćete gledati u epizodama Rap Schoola od 11. studenoga na svim JoomBoos platformama, kao i na 24sata Oriđiđi Videoteci. Kroz show će vas voditi influencerice, Petra Dimić i Ela Jerković, a borba za slavu i vrijednu nagradu od 150 tisuća kuna bit će uzbudljivija no ikad!

 | Autor:

Tvoja reakcija?