Prvi 252 pregleda 09. veljače 2022.

Vani su zanimljive nominacije za ovogodišnje Oscare

NICOLAS ARMER/DPA/PIXSELL

Za nešto malo više od mjesec dana, točnije 27. ožujka, u Dolby Theatreu u Los Angelesu održat će se 94. po redu dodjela filmskih nagrada Oscar

Bliži se 94. po redu dodjela filmskih nagrada Oscar, a uvertira u ovaj glamurozni događaj je objava liste nominiranih kandidata koju objavljuje Američka akademija filmskih znanosti i umjetnosti. 

Najviše nominacija, čak njih 12, ove godine odnio je Netflixov film 'Šape Pasje' (The Power Of The Dog). Nominiran je, među ostalim, za najbolji, film, najbolju redateljicu (Jane Campion), najboljeg glumca (Benedict Cumberbatch), glumicu i glumca u sporednoj ulozi (Kirsten Dunst i Jesse Plemons)...

Deset nominacija ima 'Dina' (Dune), a po sedam 'Belfast' i "Spielbergov 'remake' 'Priče sa zapadne strane' (West Side Story).

via GIPHY

Ove godine, u povijest Oscara će ući redateljica filma 'The Power of the Dog' Jane Campion koja je prva žena više puta nominirana za najbolju režiju. Novi rekord postavio je i redatelj Steven Spielberg, kao producent filma "West Side Story", koji je zaradio ukupno sedam nominacija, a do sada je producirao 11 filmova nominiranih za najbolji film. 

U kategoriji 'najbolja glavna glumica', između ostalih je nominirana i Kristen Stewart za svoju ulogu princeze Diane u filmu 'Spencer' što je njena prva nominacija za Oscara.

Voditelji nominacija bili su Leslie Jordan i Tracee Ellis Ross, no još se ne zna tko će biti voditelj dodjele. Posljednji voditelj Oscara bio je Jimmy Kimmel i to 2018., a bio je u toj ulozi dva puta zaredom.

Otada Oscari nisu imali službenog voditelja. Kroz godine su se u toj ulozi našli Ellen DeGeneres, Hugh Jackman, Whoopi Goldberg, Neil Patrick Harris, Chris Rock i mnoge druge Hollywoodske face.

Jedva čekamo dodjelu! S kime ćeš je gledati?

 

 | Autor:

POGLEDAJTE JEDNU EPIZODU 'TEINIH DNEVNIKA':

Tvoja reakcija?