Prvi 381 pregleda 14. srpnja 2022.

Vatrogasci se još uvijek bore s požarom kod Šibenika

marko lukunic, dusko jaramaz/pixsell/canva

Požar koji je jučer izbio u Zatonu kraj Šibenika i dalje je aktivan, a s njim se hrabro bori više od tristo vatrogasaca koji su već sada na izmaku snaga

Više od tristo vatrogasaca sinoć se borilo s požarom koji je jučer izbio u Zatonu kraj Šibenika. Kako piše 24sata, nakon cjelonoćne borbe, vatra se prestala nekontrolirano širiti i, iako požar još nije pod kontrolom i lokaliziran, situacija je mnogo bolja, a premoreni vatrogasci su čak uspjeli malo predahnuti.

Dosad je izgorjelo oko 3.300 hektara površine, a nažalost izgorjelo je i dvadesetak kuća. 

PRATITE UŽIVO:

"Strašno je to bilo sinoć. Požar se kreće nekontrolirano, imamo te borove koji šiške bacaju u svim smjerovima, požar se širi duplo brže nego kad je normalna vatra bez vjetra. To sve ide neplanski, nekontrolirano i jako, jako brzo", ispričao je stanovnik Zatona reporteru 24sata.

"Gasiš tamo, a iza leđa ti gori požar. I to opet velik. Jer dok ti tamo gasiš 3 minute na ovoj strani već sve opet gori", dodaje.

 | Autor: Marko Lukunić/Pixsell Marko Lukunić/Pixsell

Kako izvještava Nacionalni stožer civilne zaštite, jutros su na teren poslana tri kanadera i dva air tractora.

Kako je navedeno ranije, u gašenju požara sudjeluje više od tristo vatrogasaca koji su došli sa svih strana Hrvatske - iz Splitsko – dalmatinske županije, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Karlovačke, Zadarske i Zagrebačke županije. 

 | Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Vatrogascima i svim stanovnicima mjesta kojima trenutno haraju požari, šaljemo veliku podršku!

Sve najnovije informacije o stanju u Zatonu možete uživo pratiti na portalu 24sata i na 24sata YouTube kanalu

Tvoja reakcija?