Prvi 564 pregleda 02. studenoga 2020.

Vatrogasci više od dva sata gasili požar u školi u Dubravi

24sata/vatrogasna postrojba Zagreb

Jedan je vatrogasac lakše ozlijeđen na terenu, no, srećom, radi se tek o uganuću zgloba

Jutros oko 4:36 vatrogasno je vozilo poslano u Osnovnu školu Mate Lovraka u Klaki, gdje je planuo krov, javlja 24sata. Vatrogasci su više od dva sata gasili požar, a za 24sata govorio je i jedan stanovnik Dubrave kojega je probudila vatrogasna sirena i koji je sve snimio.

"Ljudi su izašli na balkone da vide o čemu se radi. Užas. Inače se budimo za posao oko 6.30, ovo je bilo prije. Čuli smo sirene i kako otvaraju hidrante. Evo već su više od sat vremena na terenu. S balkona se sve vidjelo jer smo tu odmah do škole. Bilo je jako puno dima", rekao je Michel, koji je snimio video za 24sata.

Jedan je vatrogasac lakše ozlijeđen tijekom gašenja požara, pišu, a u školi tijekom požara, srećom, nije bilo nikoga od osoblja i učenika, s obzirom da se požar dogodio vrlo rano.

"Prva dojava je bila da gori smeće iza objekta. Kad smo došli na teren, vidjeli smo da se radi o požaru u OŠ "Mate Lovraka" na 1. katu u prostoriji 15m2 koji je ugašen, ali se i proširio i uvukao u (metalnu) međukontsrukciju krovišta, cca 1000 m2. To je značilo da moramo otvarati krovište i istovremeno gasiti. Na terenu je bilo 13 vozila. Jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen (zadobio je uganuće zgloba). Požar je ugašen, slijedi dugotrajno i mukotrpno otvaranje krovišta. Uzrok i štetu će utvrditi policija", ispričali su vatrogasci.

Sve o ovom groznom požaru možete iz minute i minutu čitati na portalu 24sata.

Tvoja reakcija?