Prvi 886 pregleda 06. kolovoza 2019.

Transrodni model po prvi put na Victoria's Secret pisti

valentts/Instagram

Pistom poznatih anđelica odsad će hodati i Valentina, transrodni model iz Brazila. Ova odluka Victoria's Secreta znači veliki napredak u modnom svijetu.

Victoria's Secret je po prvi put u povijesti angažirao transrodnog modela, Valentinu Sampaio. Osim modelingom, Valentina se bavi i glumom. Na svom Instagram profilu podijelila je fotke sa snimanja, pozirajući pred kamerama ove modne kuće, javlja HER. U opisu videa i fotke napisala je: "Never stop dreaming", odnosno, "Nikad nemojte prestati sanjati"

Sampaio ima 22 godine i porijekom je iz Brazila. Prvi je transrodni model koji je krasio naslovnicu magazina Vogue u ožujku. Njezin novi posao je znak velikih promjena.

Ova odluka VS-a je došla nakon brojnih kritika upućenih modnoj kući. Kritiziralo ih se da stvaraju pogrešan ideal ljepote i da bi trebali angažirati transrodne i plus size modele. Menadžer brenda novinarima je nedavno govorio o promjenama:

"Razmišljamo li o tome da angažiramo transrodne i plus size modele, reći ću vam da smo već o tome razmišljali", rekao je.

Kad ga je novinar pitao hoće li ih kad angažirati, on je ovo odgovorio:

"Ne, mislim da ne bi trebali. Show je fantazija, to je čistih 45 minuta zabave".

Čini se da su se ipak predomislili, a na to ih je možda naveo i odlazak jednog od najpoznatijih modela Victoria's Secreta, Karlie Kloss.

Karlie je rekla kako se ne slaže s porukom koju kompanija prenosi mladim djevojkama i da ne želi više raditi za njih:

"Nisam bila sigurna da je to slika koja reflektira mene kao osobu, te kako ja razmišljam. Ne želim prenositi pogrešnu poruku djevojkama diljem svijeta kako bi trebale izgledati i što je lijepo", rekla je iskreno Karlie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My face when you tune in to @projectrunwaybravo tonight at 9/8c

A post shared by Karlie Kloss (@karliekloss) on

Ova odluka znači veliki napredak u modnom svijetu koji bi mogao pozitivno utjecati na djevojke i dječake diljem svijeta. Bravo!

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    Bravo!!!